Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Grönebacke i Hammar ska säljas

Maj 2014Skapad av Ove Danielsson lör, maj 31, 2014 22:31:33

Glasbruksarbetarnas fritidsparadis i Hammar, Grönebacke, ska säljas. Besvikelsen är stor bland många av de gamla jobbarna. Det fanns en förhoppning om att Hammars Båt-och Fritidsklubb skulle få disponera och sköta området som man alltid gjort i många år framöver. Rädslan är nu stor för att det ska bli begränsningar till området med en ny ägare, som kanske har lite andra idéer.

OBS! MER TEXT OCH FLERA BILDER FINNS PÅ NA.SE UNDER ASKERSUNDSBLOGGEN. KOLLA GÄRNA DÄR OCKSÅ

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1089

Hurraropen har förändrats

Maj 2014Skapad av Ove Danielsson fre, maj 30, 2014 22:57:14

När jag spelade fotboll och bandy tog vi hand och tackade våra motståndare med ett handslag efter matchen. Före matchen skötte lagkaptenen slantsinglingen som i dag. Jag kom aldrig så långt som till lagkapten trots att jag höll på väldigt längre. Men jag är inte bitter för det. Det hade inte så stor betydelse, mer än att utbringa ett hurra för motståndarna efter drabbningen.

Det som ändrats är tacket efter matcherna och ungdomslagen. Lagen kör med alla möjliga varianter. Och även före matcherna och halvtid peppar de vandra med olika tillrop. Så roligt hade aldrig vi. Vi hurrade även om det tog emot ibland. När vi förlorade tyckte vi ibland att motståndarna var så många att de kunde hurra för sig själva. Hade man gjort som ungdomslagen gör i dag tror jag inte kommit in på planen ens. Ledarna hade väl trott att man varit onykter. Men det ser väldigt roligt ut och utvecklingen har gått framåt även om på det här området.

Det som slår mej är också att det finns massor av äldre bilder från slantsinglingar . Tydligen tog fotograferna bilder då. Det var högtidligt. Då gick aldrig att ta en lagbild före en match. Det betydde otur. Nu ställer lagen upp självmant före de stora matcherna och det är bara för fotograferna att hålla till godo.

Lägger med lite gamla slantsinglingsbilder. När det gällde IFK i bandy var det landslagsmannen Gunnar Carlsson som skötte den delen och i fotboll Karl-Erik Södergren. Även han var landslagsman. I bandy. Men när han spelade bandy för Djurgården hade han även anbud till fotbollslaget. Samma var det med Gunnar och Örebro SK. Vid ett tillfälle fick han också en förfrågan från Elfsborg berättade han för mej. Men han blev IFK trogen.  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1088

Nej till överklagan från länsstyrelsen

Maj 2014Skapad av Ove Danielsson ons, maj 28, 2014 17:01:42


  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1087

Aktuellt förslag till översyn av organisationen

Maj 2014Skapad av Ove Danielsson ons, maj 28, 2014 16:51:55


  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1086

Inbrott i Rådhuset gav 25 000 kronor

Maj 2014Skapad av Ove Danielsson tis, maj 27, 2014 23:10:21

Här är berättelsen om när Askersunds kommun skaffade sig sitt första tjuvlarm. Det skedde för drygt 40 år sedan och det fanns en orsak till det. Inköpet skedde efter en kassaskåpskupp där tjuvarna fick arbeta helt ostört och skära upp det kassavalv där pengarna förvarades. Några problem att komma in i förvaltningsbyggnaden hade man inte eftersom ytterporten mot torget stod olåst! Kuppen gav 25 000 kronor i kontanter.

Det var bara pengar som gällde. Tavlan av major Trafvenfelt var inte intressant. Undrar vad han skulle ha sagt om det...


OBS! DET FINNS FLERA BILDER OCH MERA TEXT PÅ NA.SE UNDER ASKERSUNDSBLOGGEN.KOLLA GÄRNA DÄR


  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1085

Ingvar var 50 år före sin tid

Maj 2014Skapad av Ove Danielsson lör, maj 24, 2014 22:33:55

Målsättningen var ett stort sammanhängande centralt turist-och fritidscentrum från Husabergsudde fram till Hamnens Hus, eller Kyrkskolan som var namnet på byggnaden när förslaget kom. Året var 1967 och bakom förslaget stod fastighetsägaren, bryggarsonen och bandyspelaren, Ingvar Ulvenheim. Men han ville gå ännu ett steg längre, med lägenheter och villor väster om riksväg 50 vid Nordhammar.

OBS! DET FINNS FLERA BILDER OCH MERA TEXT PÅ NA.SE UNDER ASKERSUNDSBLOGGEN.KOLLA GÄRNA DÄR

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1084

Planerat villaområde i Askersund blev idrottsplats

Maj 2014Skapad av Ove Danielsson tis, maj 20, 2014 23:08:40

Det här handlar om när ett blivande villaområde på Solberga förvandlades till idrottsplats i Askersund. Alla som läser det här var inte med på den tiden, men det kanske är trevligt att veta lite om bakgrunden. Sådant är alltid bra.

Internationell match på Solberga

Idrottsanläggningen vid Solberga är mycket välbesökt. Både sommar och vinter. Under sommarsäsongen vimlar det av fotbollsspelare både unga och äldre. Det är en fin anläggning. Ett minus är att det saknas omklädningsrum vid fotbollsplanerna. Men det går naturligtvis att rätta till. Det måste ha varit en miss när anläggningen byggdes. Vid planeringen fanns det också med ett tak över läktaren, men det föll också bort. Pengarna räckte förmodligen inte till.
Gamla IP som invigdes 1925

OBS! DET FINNS MERA TEXT OCH FLERA BILDER PÅ NA.SE UNDER ASKERSUNDSBLOGGEN. KOLLA GÄRNA DÄR  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1083

Annika fortsätter som chef

Maj 2014Skapad av Ove Danielsson tis, maj 20, 2014 09:50:26


  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1082
Nästa »