Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Snart rullar bowlingkloten i gamla Askersundsverken

Januari 2014Skapad av Ove Danielsson mån, januari 27, 2014 15:44:35

Snart rullar bowlingkloten i gamla Askersundsverken vid Lilla Bergsgatan. I början av april öppnar O´Learys Askersund Bowling i verkstadslokalerna. Det är full aktivitet i byggnaden för att allt ska hinna bli klart. Just nu jobbar 25 man med att färdigställa bowlinglokalen, restaurangen och tillhörande konferensrum. Den gamla verkstadslokalen är inslagen i plast just nu. Fasadmålning pågår under plasten om någon som går förbi och undrar.

Ulf Tångring
-Vi har sparat en del föremål från den gamla industriepoken, som traverserna i taket. De ska målas i guldfärg, berättar Ulf Tångring, som tillsammans med Mats Karlsson, är männen bakom satsningen i Askersund.

-Tror vår satsning blir ett lyft för hela området. Märker att intresset är stort bland askersundarna och det känns roligt. Vad jag fått höra från ansvariga på O´Learys blir vår restaurang och bowlinghall bland en av de bästa i Sverige. Satsningen i en tom verkstadslokal alldeles vid vattnet är unikt, säger Ulf, lite stolt.

Många askersundare åker till andra orter i dag för att spela bowling. Förhoppningen är de ska stanna på hemmaplan och spela i fortsättningen. Det kommer att erbjudas spel på alla nivåer. Ulf och Mats har mycket på gång när det att locka folk till gamla verkstaden.

-Vi har i dag anställt tre personer som ska ansvara för olika delar i verksamheten. Sedan får vi fylla på med personal, upplyser Ulf.

Lokalerna kommer att smyckas med bilder, både från verkstadstiden, från företaget och en del lokala idrottsbilder. Ulf jobbar nu med att välja ut bilder. En är dock redan klar. IFK Askersunds bandylag från 1948 ur Rekord-Magasinet.

-Det kommer att bli en tapet med den gamla fina lagbilden, avslöjar Ulf.

Kalle Landgren spacklar för fullt


Rickard Larsson fixar elen i bowlinghallen

Traverser från verkstadstiden kommer att finnas kvar, men de ska målas i guldfärg
Golvet till restaurangen håller på att byggas upp
Fasaden målas just nu under plasten

Redan 1904 anlade ingenjör Wilhelm Lindberg en mekanisk verkstad i det område som bowlinghallen kommer att finnas. Familjen Franzén tog över 1932. Familjen ägde sedan verkstadsområdet fram till försäljningen för några år sedan , då kommunen blev ägare.  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1022