Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

IFK vill flytta skolbaracken till Solberga IP

Mars 2014Skapad av Ove Danielsson ons, mars 12, 2014 19:33:24

IFK Askersund är intresserade av den gula baracken vid Sjöängsskolan. Skolbygget är igång och den måste förmodligen snart flyttas. IFK har tidigare varit kontakt med kommunfolk om baracken. Brev har gått till olika nämnder och styrelser. Förhoppningar om att få ta över byggnaden är stora. Det skall väl sägas på en gång att det är en kommunal anläggning som IFK använder.

Läs brevet nedan:Om det blir så att baracken flyttas till Solberga IP, så är det inte första gången en sådan byggnad har flyttas till en idrottsplats. Under många år fungerade en barack som stod på rådhustomten till omklädningsrum. Även den gången var det kommunen som ägde anläggningen och IFK som använde den mest.

IFK var ägare till gamla IP men skänkte bort området med löfte om en ny kommunal idrottsplats och ett klubbrum. Det tog många år innan det löftet förverkligades, men nu är det som var tänkt från början. Nu är det en kommunal idrottsplats som alla har tillgång till. Men det saknas omklädningsrum vid fotbollsplanerna.

Det stora problemet vid förra barackflytten på 60-talet var att flytta den från centrum ut till gamla IP genom stan. Gatorna är trånga och det fanns många skyltar som måste plockas bort. Allan Nordström stod för den besvärliga flytten en sen kväll för att inte störa trafiken. Och han lyckades med konststycket att få byggnaden på plats. En byggnad som var mycket välkommen för oss som spelade fotboll på den tiden.

Allan Nordström förbereder flytten av baracken från rådhustomten på 60-talet.

Det var trång mellan husen när flytten gjordes.

Baracken på plats vid gamla IP. Byggnaden syns längst bort till vänster.

Flytten av skolbaracken blir betydligt enklare om det skulle vara så. Det finns inte så många trånga gator att passera och sparsamt med affärsskyltar. Och nu finns det säkert bättre maskiner att flytta med än vad Allan Nordström hade att förfoga över.  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1046