Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Konstnärer med egna gatunamn i Askersund

Mars 2014Skapad av Ove Danielsson ons, mars 26, 2014 17:11:46

Var för några dagar på en föreläsning om Askersundskonstnären Börje Sandelin i biblioteket. En intressant föreläsning med film av Alf Fransson och med Marianne Pettersson som föreläsare. Sandelin har inte varit så uppmärksammad i sin hemstad som Folke Dahlberg och Hjalmar Trafvenfelt. Men han har i alla fall fått en gata döpt efter sig precis som de andra två. Alltid något. Vad det lider blir det säkert någon utställning även om Sandelins konstnärskap.

Börje Sandelin

Förr i tiden var det ganska vanligt att döpa gator efter personer som gjort sig kända på ett eller annat sätt. Med det förkommer allt sälla nu för tiden att kommuner hedrar kända personer med ett gatunamn. Senast det hände i Askersund var när konstnärerna Folke Dahlberg och Börje Sandelin hedrades med gator ute på Hagaområdet. IFK Askersunds förre ordförande Torsten Carlsson, fick också en gata döpt efter sig på en plats som ligger intill gamla idrottsplatsen. Frågan är ändå om inte Bandyvägen var ett bättre namn. Det var ju den sporten som satte Askersunds kommun på kartan över hela Sverige en gång i tiden.
OBS! Det finns mera text och bilder på na.se Askersundsbloggen. Titta gärna in dit.  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1051