Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

IFK på gång i fotboll

Maj 2014Skapad av Ove Danielsson tis, maj 06, 2014 16:53:11

Johan Hailee på gång i matchen mot Lillån.
Bild:Ann-Sofie Fahlström


IFK Askersunds fotbollslag har fått en bra start i fotbollsfemman. En vinst och två oavgjorda med lite mersmak. I den senaste matchen blev det storvinst med 5-1 mot topplaget Lillån FK. Har jag möjlighet brukar jag kolla på matcherna, även ungdomslagen. Jag har flera barnbarn som är aktiva i flicklagen. Och korven i kiosken är god. Brukar också träffa gamla spelare och ledare, som Åke Olsson, Anders Wallin, Roger Adolfsson, H-O Mattsson, för att nämna några. Vi vet precis hur fotboll ska spelas som åskådare.

Som gammal spelare, sportjournalist och idrottsintresserad så tycker jag det är roligt att följa fotbollen i verkligheten. Inte bara på TV, även om jag ibland smyger ner på O`Larey för att se någon intressant toppmatch. Jag har inte alla kanaler och så är det trevligt att se fotboll ihop med andra. Och där finns inte bara korv, utan också en del goda pilsner.

IFK har ett ungt lag med ett antal talangfulla spelare. Klippan längst bak är Erik Danielsson-inte släkt-som tar det mesta ihop med Anton Degerfeldt. På mitten finns ”Tommy-Lingon” Larssons pojke från Åmmeberg, Philip, som en sammanhållande länk. Framåt handlar det mycket om Andreas Borg och Johan Hailee. Den senare har kommit tillbaka efter en långvarig skada. Hans tyngd behövs framåt. Och så lagkaptenen Daniel Nilsson, som springer och kämpar flera mil varje match. Alla lag behöver sådan spelare.

Några nya unga duktiga spelare är Emanuel Fahlström och Jonas Wahlström. Den förre är en liten lurig ”trollgubbe” och den senare en hypersnabb spelare som skulle våga mycket mera själv i avslutningarna. Försvaren hinner inte med honom så Jonas skulle nog gå direkt på mål ibland. Då är det mål eller straff. Men han är ung och osjälvisk.

Det finns ytterligare ett antal lovande spelare och duktiga ledare som inte är nämnda, men det är svårt att få med alla i en blogg. Ann-Sofie Fahlström brukar ta bilder från matcherna och lägga ut på IFK:s hemsida och Facebook. Hon är en duktig fotograf men också aktiv i föreningen.

Själv brukar jag medverka med en blogg på na.se (Askersundsbloggen) och från den finns länkar både till IFK och innebandyklubben. Nämner det i förbigående för den som inte hittar till direkt till sidorna.  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1074