Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Aktivitet i sängkammaren belönas i Askersund

Maj 2014Skapad av Ove Danielsson tor, maj 15, 2014 23:44:52

Det lönar sig för askersundarna att vara aktiva i sängkammaren. Belöningen för det trevliga arbetet blir en pall skänkt av kommunen med ett A som gavlar till alla nyfödda. A står för Askersund, eller om man så vill för aktivitet. Ansvariga vid kommunen är mycket tacksamma över stadens namn när det gäller pallen. Det hade varit knepigare med namn som Osby eller Visby. Då skulle pallarna blivit väldigt vingliga.

Första pallutdelningen skedde 2002. Sedan dess har kommunen delat ut drygt 1000 pallar i Torgparken genom åren. Det brukar födas cirka 100 barn i kommunen varje år. På lördag är det dags igen för en ny utdelning.

Pallen är ritad av Thomas Eriksson, som en gång arbetade som marknadsförare till att locka nya invånare till kommunen. Han jobbar inte kvar längre. Thomas hade fått en pall av en äldre släkting och den presenten hade följt honom genom livet. Det inspirerade till att kommunen skulle dela ut just en pall till nyfödda.

Näringslivschef Olofsson tycker det är en mycket bra gåva. Barn kan använda den till mycket, som att sitta på den, använda den vid tandborstning, hjälpa till i köket och senare i livet nå upp till taket för att byta glödlampor. Det är alltså en present för livet.

Pallarna byggs på Arbetsmarknadsenheten där man också skruvar dit en metallskylt med barnens namn och år. Pallen går inte att köpa. Det enda sättet att få tag på en sådan pall är tillökning i familjen. Men vad gör man inte för en fin träpall?

Reportage från 2002.

I samband med pallutdelningen på lördag (17/5) delar föreningen Askersund i Centrum ut en låda med erbjudanden från lokala butiker. Föreningen bjuder också på underhållning. I år av systrarna K. Föreningen Vi som vill förändra Askersund ordnar skattjakt för barn och hamnen ser Eric Lind till att det blir bakluckeloppis. De blir en svettig lördag för askersundarna kan man lugnt konstatera.

Systrarna K

OBS! Bloggen finns också på na.se under Askersundsbloggen

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1079