Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Hurraropen har förändrats

Maj 2014Skapad av Ove Danielsson fre, maj 30, 2014 22:57:14

När jag spelade fotboll och bandy tog vi hand och tackade våra motståndare med ett handslag efter matchen. Före matchen skötte lagkaptenen slantsinglingen som i dag. Jag kom aldrig så långt som till lagkapten trots att jag höll på väldigt längre. Men jag är inte bitter för det. Det hade inte så stor betydelse, mer än att utbringa ett hurra för motståndarna efter drabbningen.

Det som ändrats är tacket efter matcherna och ungdomslagen. Lagen kör med alla möjliga varianter. Och även före matcherna och halvtid peppar de vandra med olika tillrop. Så roligt hade aldrig vi. Vi hurrade även om det tog emot ibland. När vi förlorade tyckte vi ibland att motståndarna var så många att de kunde hurra för sig själva. Hade man gjort som ungdomslagen gör i dag tror jag inte kommit in på planen ens. Ledarna hade väl trott att man varit onykter. Men det ser väldigt roligt ut och utvecklingen har gått framåt även om på det här området.

Det som slår mej är också att det finns massor av äldre bilder från slantsinglingar . Tydligen tog fotograferna bilder då. Det var högtidligt. Då gick aldrig att ta en lagbild före en match. Det betydde otur. Nu ställer lagen upp självmant före de stora matcherna och det är bara för fotograferna att hålla till godo.

Lägger med lite gamla slantsinglingsbilder. När det gällde IFK i bandy var det landslagsmannen Gunnar Carlsson som skötte den delen och i fotboll Karl-Erik Södergren. Även han var landslagsman. I bandy. Men när han spelade bandy för Djurgården hade han även anbud till fotbollslaget. Samma var det med Gunnar och Örebro SK. Vid ett tillfälle fick han också en förfrågan från Elfsborg berättade han för mej. Men han blev IFK trogen.  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1088