Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

IFK vidare i Distriktscupen

Juni 2012Skapad av Ove Danielsson mån, juni 09, 2014 23:48:48

IFK Askersunds unga fotbollslag överraskade med att slå ut FK Bosna med 3-2 på måndagskvällen hemma på Solberga IP i Distriktscupen. Bosna spelar i trean och IFK i femman. Det betydde också två bonusstraffar för IFK. Motståndare i kvartsfinalen blir Rynninge.

IFK gjord en riktigt bra match. Det sjuder av liv i laget. Att laget tillhör toppskiktet i femman märks. I den här matchen saknades försvarsklippan Erik Danielsson, men Henrik Göthe ersatte på utmärkt sätt. Han och Philip Larsson tillhörde förgrundsfigurerna i den här matchen. Anton Degerfeldt går också från klarhet till klarhet. I målet gjorde åldermannen Björn Dalevi-Ogenklev, några verkliga svettiga räddningar i första halvlek, men fick ändå se ett mål slinka in.

Philip Larsson gjorde en bra match och blev också tvåmålsskytt mot Bosna.

Bild:Ann-Sofie Fahlström

Efter pausvilan kom straffläggningen. Henrik Göthe och Philip Larsson, slog in IFK:s bonusstraffar lugnt och säkert. Det betydde 2-1 för IFK. Philip Larsson ökade sedan på till 3-1. Bosnas reducering till 3-2 kom när det var en kvart kvar, sedan försvaret gått på lite för fort och sedan hamnade på efterkälken.

Nu väntar Hidingsta borta i serien på torsdag. En viktig match för att även i fortsättningen hänga med i toppen på tabellen. IFK möts nu ofta av lag som backar hem och kontrar. Så var det i förlustmatchen mot Delta med 3-0. En smal plan och en köttmur. Då gäller det att hålla i bollen och locka upp motståndarna. Säkert har tränarna Mikael Åkesson, Heinz Malmarowski och Linus Börjesson en bra lösning på det också.

Måste väl också nämna att gamle tidningskollegan Björn Palmqvist gör ett utmärkt jobb som speaker på matcherna. Han räknade upp de utländska spelarnas namn i Bosna som ett rinnande vatten. Och korven som Petra sålde i kiosken var god.

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1093