Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Konsthallen fylld av komotiv

Juli 2014Skapad av Ove Danielsson lör, juli 12, 2014 09:21:52

Koutställningen i Askersunds konsthall är igång! ”Slottsfrun” på Stjernsund , Elisabeth Lagerström, slott invigde utställningen på fredagseftermiddagen. Hon förklarade att kor var väl värda en sommarutställning i Askersund efter allt de åstadkommit. Elisabeths arbetsplats är också intimt förknippad med kreatursavel och den svensk rödbrokiga boskapen.

Konst av Marianne Bagger

Helena Nevers gav prov på hur det gick till att kalla på kor förr i tiden med ”kuling”. Sambon och riksspelemannen Pehr Falkenström, steg senare fram och underhöll musikaliskt med Helena. Ett mycket trevligt inslag.

Utställningen pågår fram till den 11 augusti. Och det finns mycket att titta på. Ett rum är fylld konst och ett annat med fotografier både nya och gamla. Bland annat har stadens fotograf Jajja Deboussard en väg med foton, Jonas Forsberg har en och själv bidrar jag med några bilder. Till det kommer Leif Linus med en historisk bildsvit där kor är ett givet inslag.

Mjölkglas av Märta Hedin

Alf Fransson filmar Patrik Danielsson framför hans tavlor.
En liten invigningsfest hör alltid till en utställning. Till höger motorn i hela utställningen , Calill Ohlson  • Kommentarer(1)//blogg.ovedanielsson.se/#post1108