Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Gunhild Carling gästade jazzfestivalerna i Askersund

Juli 2014Skapad av Ove Danielsson tis, juli 29, 2014 19:18:47

Gunhild Carling är en artist som verkligen tagit publiken med storm det senaste året. Hon dyker i många olika sammanhang. Nu senast i Ann Lundbergs nya TV-program ” Anne på väg”. Hon har gjort succé i ”Allsång på Skansen”, med sin musikalitet. Bland annat spelade hon på tre trumpeter samtidigt. Och det svängde verkligen. Gunhild utgår från jazzens värld. Hon har turnerar med Diggiloogänget och varit med i Lets Dance. Det har hon hunnit med vid sidan sitt eget 13-mannaband,The Fantastic Carling Big Band.

Foto:Claes Hall

Gunhild är liksom sina syskon födda in i den svängiga musiken. Pappa ”Cooling” var allmänt känd som Malmös tradjazzkung i sin ungdom och ”The Carling Family”. Familjen har turnerade runt i Sverige och Europa sedan tidigt 80-tal. Carlings har också besökt tradjazzfestivalen i Askersund vid några tillfällen och det är dit jag tänker komma.

1984 gjorde Gunhild stor succé på festivalen i Askersund som 9-åring. Och redan då förstod alla att musiken skulle bli hennes yrke. Hon charmade publiken med sin trombon. Vid det tillfället berättade Gunhild att hon spelat trombon bara i ett år. Mamma Aina omtalade att de brukade spela på Jazzhuset i Göteborg, men att det var roligt att åka runt på festivaler och spela med andra band. Aina upplyste också om att familjen brukade spela tillsammans minst en timme om dagen, efter maten. Musiken var bra för matsmältningen menade mamma Aina.

Kanske några jazzälskande askersundare minns Gunhild från framträdandena i Askersund? Någon kanske sitter framför TV:en och undrar var man sett den musikanten tidigare, men inte vet riktigt. Hon var ju inte så gammal då. Men det var på festivalen i Askersund om någon funderar. Jag har bildbeviset.

OBS! DET FINNS YTTERLIGARE ETT ANTAL BILDER PÅ NA.SE UNDER ASKERSUNDSBLOGGEN.GÅ GÄRNA DIT  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1116