Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Löskefolket

Augusti 2014Skapad av Ove Danielsson lör, augusti 16, 2014 11:00:42

Årets ”Sommarmusik i hamnen” har lockat mycket folk till Hamntorget i Askersund. Förmodligen är det en kombination av blandad underhållning och bra väder. Avslutningen sker nu på onsdag (20 augusti) med musikgruppen Löskefolket. Då väntas storpublik och fullt ös som heter.

Skivomslag från 1984Löskefolket återförenas för en nostalgikväll. Själv känner jag lite extra för den gruppen och det beror att jag gjorde ett av de första reportagen om gruppen och medverkade till gruppnamnet. Torsten, Arne , Kenth, Ulf och Svante, kände jag sedan tidigare. Hade jobbat ihop med Svantes pappa Olle Lagerqvist. Han var stolt över grabben och gruppen.

Vi träffades för reportaget i början på 80-talet i skolans bibliotek. Det var ett lättpratat gäng. Min fråga när jag skulle gå var namnet på gruppen. Ingen hade tänkt på det och jag var tvungen att ha ett namn för att kunna skriva. Grabbarna kastade sig över böckerna i biblioteket och börjad leta. Någon hittade ordet löskefolk. ” Löskefolk är människor som inte är som du eller någon du känner. Därför känner du inte att du kan identifiera dig med dem och kan på grund av det inte heller känna sympati för dem. I själva verket så är vi alla är löskefolk lite till mans” löd förklaringen ett uppslagsverk. Ett bra namn tyckte alla. Och jag kunde skriva. Orginaluppsättningen av Löskefolket

Efter ett antal år med skivinspelningar, TV-och radioinspelningar, och liveframträdanden, trappade Löskefolket ner sin verksamhet. Alla hade jobb vid sidan om musiken. Det var svårt att kombinera. Några flyttade också från orten. Ibland strålar gänget samman igen, som nu på onsdag. Några medlemmar har försvunnit och andra kommit till. Men det är samma fart och fläkt över deras framträdanden.

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1125