Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

IFK i toppmöte på lördag

Augusti 2014Skapad av Ove Danielsson tor, augusti 28, 2014 23:19:48

IFK Askersunds fotbollslag spelar en av sina viktigaste matcher i årets serie hemma på Solberga IP på lördag mot serieledande Hampetorp/Odensbacken, HOIF. IFK ligger i dag fyra i division 5, tre poäng efter serieledarna. Vid en vinst är de blå/vita uppe på samma poäng. Grythyttan och Delta,Örebro, är också inblandade i serietoppen.

IFK har gjort 52 mål och släppt in 19. Gästerna har också gjort 52 mål, men släppt in 25 mål. I våras vann HOIF med 2-1 hemma. Det återstår att se om nu IFK kan ta revansch. Matchen börjar kl 15. Storpublik väntas.

Björn Ogenklev,47, vaktar IFK:s fotbollsmål. Och det har han gjort bra den här säsongen.

Själv var jag inblandad i en liten udda händelse som spelare just mot Hampetorp. Det var en DM-match där det gällde att få fram en vinnare. Straffavgörande fanns inte på kartan vid den tiden. Det kom inget avgörande och mörkret föll. Till slut såg vi inte varandra i mörkret. Flera gånger uppmanade vi domaren att blåsa av matchen, men han dröjde och dröjde. Till slut var det nödvändigt. Det blev omspel hemma på gamla IP i Askersund. Minns jag rätt vann vi och gick vidare. Vad jag har hört är planen vi spelade på den uppgrävd av vildsvin.

Men det var det, nu gäller det vinst på lördag för IFK om det ska bli en riktig toppkänning.  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1135