Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Dåligt med personröster i Askersund

September 2014Skapad av Ove Danielsson lör, september 20, 2014 09:29:07Personröstning är ingen höjdare i Askersund. Väljarna verkar lita på den ordning som finns på valsedlarna och som partierna satt upp. I kommunalvalet var det bara 219 som personröstade i Askersund. Men det har heller inte bedrivits några personvalskampanjer.

Det mest intressanta var om Sverigedemokraterna hade fått in något fjärde namn. På valsedlarna fanns det bara tre namn, men partiet fick fyra mandat. Men det fanns ett namn påskrivet, Jerry Granberg, så nu är alla stolar fyllda.

Flest personröster fick socialdemokraten , kommunalrådet Per Eriksson, Åmmeberg. 64 personer hade kryssat i hans namn. Andra namnet på Sverigedemokraternas lista , Leif Aronsson, också han från Åmmeberg, fick 23 kryss. I övrigt var den ingen som stack ut. Visst fanns det några kryss på personer långt bak på listorna, som socialdemokraten Johanna Dohn. Hon stod som nummer 36 av de 45 anmälda. Landsbygdspartiet ( LBPO) fick 11 röster. Ulla-Carin Grafström , som fanns på valsedeln fick sex personröster.  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1150