Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Rivning av gamla Folkskolan väckte debatt

Oktober 2014Skapad av Ove Danielsson ons, oktober 15, 2014 09:18:08

Skolfrågor och nya skolbyggnader har alltid väckt en het debatt i Askersund. Det kanske är så på andra ställen också? Inom kort startar bygget för Askersunds nya Kunskaps-och kulturcentrum (KKC) i kanten av Strandparken. Det bygget har politikerna varit eniga om. Även om det kommer att kosta mycket pengar.

Debatten har mest gällt placeringen. Från början skulle byggnaden stå närmare vattnet och men det tyckte inte askersundarna om. Proteserna ledde också till att byggnaden flyttades norr upp mot Sjöängsskolan och gamla Sundsbrogatan. En gammal gata som kommer att få nytt liv igen när KKC står färdigt till sommaren 2016.

Vad som kommer att hända med Sjöängsskolan är inte klart. Det verkar finnas många idéer för skolan från slutet av 60-talet. En bastant tegelbyggnad. Vi får se hur politikerna och askersundarna tänker när det gäller Sjöängsskolan…

1966

Vill påminna lite om hur debatten gick när gamla Folkskolan skulle rivas för att ge plats för s. Den var het och infekterad. En skola som byggmästare Viktor Forss uppförde . Skolan invigdes i september 1900 och kostade med parken 52 000 kronor. Många askersundare tyckte den gången att rivningen av Folkskolan var helt onödig.

OBS! Mer text och bilder finns på na.se under Askersundsbloggen. Gå gärna dit och läs mera. Därifrån finns också en länk till min hemsida med en del bloggar.  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1163