Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Bandynostalgi i Askersund

December 2014Skapad av Ove Danielsson lör, december 27, 2014 17:48:23

Annandag Jul och nyårshelgen har för många alltid varit förknippade med bandy. Det var något visst med det. Både som åskådare och spelare om man bodde i Askersund. Nästan alla IFK-lag hade seriepremiär just under dessa helger.

Nu finns inte bandy kvar på IFK:s program längre. Bandyintresserade askersundarna är hänvisade till Örebro eller Motala. Och så finns TV förstås. Helgens målrika match mellan storlagen Sandvikens AIK och Västerås SK, var verkligen underhållande. VSK vann och det är inte alla gånger man får se 16 mål i en toppmatch. Resultatet blev 10-6! Hörde någon kommentator sa att försvarsspelat var bra i ett av lagen. Undrar hur han tänkte då? Men roligt att titta på var det.

Som spelare minns jag en match i Åsbro tidigt på nyårsdagen. Det var inget bra val varken av speltid eller matchdag. En del hade firat in det nya året på gamla Statt och kom mer eller mindre direkt till matchen. Vid hörnslagen då alla var samlade i målburen luktade det precis inte liniment. Men så går det inte till nu förstås. Nu lägger sig alla tidigt för att orka med matcherna. Eller…Som åskådare och som sportskrivare har jag också en del minnen från jul-och nyårsbandyn. Som hemmapremiären mot Karlstads-Göta 1956 i Allsvenskan. Många i föreningen hade kämpat för att få fram spelbar is på gamla IP. Mildväder hade ställt till problem, men spolargänget lyckades få fram bra is. Det kom 2 600 personer till matchen, som slutade med en 3-1-vinst till K-Göta. IFK tog bara en poäng det året, genom att spela 2-2 mot ÖSK. Det blev nedflyttning direkt.


Match på Igelsjön
Vänskapsmatch mot Västerås SK på gamla IP

Har lagt med några gamla annonser och bilder från storhelgsmatcher på gamla IP. Nostalgi så det står härliga till. Och en bild från en drabbning på Igelsjön strax norr om Askersund. Där spelades många matcher.

PS! På na.se och Askersundsbloggen finns lite mera material om bandynostalgi. Gå gärna dit och kolla.  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1224