Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Tonrocken gästar Åmmebergs FH

Januari 2015Skapad av Ove Danielsson ons, januari 07, 2015 16:08:58Tonkrocken, med Erik Winqvist och Ulrika Precht på scenen, är på turné sedan oktober. Det handlar om Teater- Humor- Opera- Musik. Den 24 januari kommer Tonrocken till Folkets hus i Åmmeberg. Föreningen har inte tidigare satsat på liknande föreställningar men vill nu testa intresset. Ett antal biljetter är redan sålda.

Erik Winqvist framför visor av bland andra Cornelis Vreeswijk och Mikael Wiehe medan Ulrika Precht sjunger opera, musikal med mera. Det är en teaterföreställning med mycket musik och humor. Ulrika spelar en mycket tilltalande och storvulen operadiva, det går lätt eftersom hon turnerat som mezzosopran på stora scener över hela världen, hon har träffat många divor.

– Jag har alltid haft en klockarkärlek till opera. Men jag har inte riktigt kunnat falla, säger Erik Winqvist om sin relation till opera innan han träffade sin scenpartner på en fest för ett år sedan.

Nu har hans syn på musikteatern förändrats. Han gillar särskilt Ulrika Prechts tolkningar av Carmen, Send in the Clown och Surabaya Johnny.

– Jag bara faller. Det är nakna känslor och så skruvar man upp det, säger Erik Winqvist.

Han kallar sin operakollega för en väldigt fin människa, ”och härlig när hon spelar operadiva”.

De hoppas att både den vanliga teater- och operapubliken hittar till teatern. Och varför inte konsertpubliken?

Patrik Svedberg (eller ibland Maria Grönlund) ackompanjerar på piano och Eriks jazziga sopransax river av några heta solon.

 De som vill ha en kul kväll och lyssna på bra musik ska komma uppmanar ansvariga för föreställningen i Åmmebergs folketshusförening

Innan Ulrika påbörjade sin internationella operakarriär var hon en av ”flickorna på TV2”. Hon har varit med i många prisbelönade uppsättningar och fått fantastisk kritik som mezzosopran.

Erik har rosats av kritiker för sina kompromisslösa tolkningar av svenska visskatten och franska chansoner, han har uppskattats som skådespelare och saxofonist.  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1229