Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Jaldung efterlyser bilder

Januari 2015Skapad av Ove Danielsson mån, januari 26, 2015 16:15:27

Håkan Jaldung håller nu på med slutfasen av uppsatsen om järnvägen i Olshammar och skogsbanan till Tivedsvägen.

-Allt eftersom man håller på lär man sig ju mer och mer och jag tror att den blir bra och läsvärd. Problemet är att det finns begränsat med dokument om järnvägen hos Munksjö. Än mindre finns tillräckligt med bilder med lastade tåg, lastpersonal på lastplatserna, vagnar, lok, spår med växlar och så vidare. Tror att det bland människor från Tiveden och i Askersund kan finnas en hel del okända bilder kring järnvägen i Olshammar och till Tiveden som skulle ge ökad kunskap och höja kvaliteten på uppsatsen, säger författaren

-Har haft kontakt med Leif Linus om detta sedan tidigare och har fått bilder av honom men behöver ytterligare bilder att välja bland för uppsatsen. Om det är någon som har bilder kan de skriva och sända bilder till , ove.d@telia.com, upplyser Jaldung.

Senast gav Jaldung ut en uppsats om Vättersniporna. Den har har fått mycket bra kritik i Skaraborgs Läns Allehanda av antikvariatsägaren Göran Midman i Hjo. Det är naturligtvis roligt både för Föreningen Allmogebåtar i Sverige och för Jaldung. Widman är en känd bibliofil samt Folke Dahlberg- och Vätternkännare.

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1235