Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Mannen på taket

Februari 2015Skapad av Ove Danielsson tis, februari 03, 2015 16:00:26

Bloggen har gått som en krönika i NA:s papperstidning söndag den 1 februari. Men alla har ju inte tidningen så därför låter jag krönikan också gå här. För övrigt är det många som plåtar skolbygget. Det syns om inte annat på Facebook.
________________________________Är det någon som sett mej gående med en stege på stan är det helt i sin ordning. Någon har sagt att en del går med stavar, men den där Danielsson går med en stege. Förklaringen är enkel och har inte alls med motion att göra. Jag har fått en förfrågan om att plåta skolbygget från två olika håll en gång i veckan fram till invigningen nästa år. För att det ska bli bra måste man upp en bit med kameran. Annars blir allt bara platt.

Brukar ta en bild från taket på det gamla stationshuset. Det vänliga paret som bor på övervåningen av huset har erbjudit mej att gå ut på taket genom deras sängkammarfönster. Jag har gjort det några gånger, men det kan vara ett känsligt kapitel. Man travar inte in i en sängkammare hos folk hur som helst. Peter och Marie som bor där och driver serveringen i huset tillsammans har vädjat till mej att inte komma för tidigt. Med alla rätta. Därför tar jag mej upp på taket med en stege utifrån. En inlånad stege. Där har ni förklaringen till stegpromenaderna. Det har inte slagit över.

Den andra bilden tar jag från vännen Leifs lilla balkongöppning. Han har en fin utsikt över vad som händer på bygget från sitt vardagsrum. Första parkett skulle man kunna säga. Och han har vänligheten att släppa in mej någon gång i veckan. Det gäller att ha kontakter. Leif är för övrigt en mycket noggrann släkt-och hembygdsforskare. Han brukar luska fram svar på de flesta frågor jag haft om släkter och namn.

Bild vecka 5 innan de senaste snöfallen

Genom fotograferingen av nybygget har jag utsatt mej för en del risker som faktiskt resulterat i blodvite. Men det är sådant man får ta. Skulle besöka basen för bygget vid ett tillfälle och det ledde till att jag först skrapade ansiktet på en gren för att sedan halka omkull utanför kontorsbaracken. De sprutade inte blod, men kollade man noga så såg man blodspår över ögat helt tydligt. Ville bara nämna det här i förbigående, för att visa vilka risker fotografer får ta. Men jag vill inte ha något medlidande som jag en gång fick vid en skidtävling.

Fotograferade för länge sedan en skidtävling där grabben var med. Skidorna gick sönder för honom och det visade jag i bild. Några dagar senare kom det brev till redaktionen med pengar som bidrag till nya skidor. Det finns snälla människor därute.  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1238