Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Jag satt och jäste i "Putte" Kocks fina soffgrupp

Mars 2015Skapad av Ove Danielsson sön, mars 01, 2015 09:25:47

Bloggen är också inne i papperstidningen söndag. Men där får inga bilder plats. Och alla har inte tidningen.
-----------------------


Reportage om inredning och bostäder har blivit allt populärare. Det finns nästan något varje dag i tidningar och TV om hur vi ska ha det hemma. Och jag vill inte vara sämre i bloggen även om mitt inlägg är lite udda. Jag har nämligen suttit och jäst i Rudolf ”Putte” Kocks fina soffgrupp. Den finns i Askersund, men mer om det senare. Vet inte om det är någon merit i inredningsflödet, men bekvämt var det. ”Putte” var en njutare även när det gällde inredning.

Har besökt Bosse Sylwan några gånger i hans stora villa i ”Ströms hörna” med en perfekt utsikt över det nya skolbygget i kanten av Strandparken. Bosse har inte varit så förtjust i bygget om man säger så. Han ville ha bygget på en annan plats. Men han inget emot att jag fotograferar från hans balkong ibland. En vänlig man som kan hålla isär sak och person.

Och nu över till inredning. I ett av hans rum finns en mycket fin och udda möbelgrupp. Bosse berättade att det fanns en liten doft av cigarr av gruppen när han hämtade den. Det var i samband med ett jobb. Tyckte gruppen var fin. Den förra ägaren berättade om var gruppen kom ifrån. Den hade nämligen stått hemma hos storrökaren, fotbollsspelaren, TV-mannen, ledaren och bridgespelaren, Rudolf ”Putte” Kock.-Visste att du var idrottsintresserad, därför var det roligt att visa gruppen just för dej. Cigarrlukten sitter inte kvar, upplyste Bosse, och det är bara att hålla med.

Så har man då provsuttit ”Puttes” kära möbelgrupp. Hur det kändes? Väldigt bra tycker jag. Den var skön, men jag röker inte, så Bosse fick hämta en cigarr till en lämplig bild. Kan nämna att inte heller Bosse röker. Men vad gör man inte för en bild, även om den blev lite konstlad.
Från Wikipedia om ”Putte” Kock:

”Putte” Kock spelade i AIK:s A-lag 1918–1928 och hann med 32 matcher i allsvenskan där han gjorde 6 mål. Han spelade 37 landskamper i fotboll och två i ishockey . Han blev vald till turneringens bästa vänsterytter när Sverige vann brons vid Olympiska spelen i Paris 1924. Hans idrottskarriär fick avslutas i förtid på grund av en skada i knät (meniskskada) som på den tiden inte gick att operera. Mellan 1932 och 1934 tränade han, tillsammans med Samuel Lindqvist, Djurgårdens IF:s fotbollslag.

”Putte” Kock var AIK:s ordförande 1945–1953. Han var även sportkommentator på, och myntade begreppet Norrlandsfönstret. Han var under många år tipsexpert i TV, med premiär den 7 januari 1959. Kock var under många år ordförande i UK som tog ut Sveriges landslag i fotboll. Som lagledare för landslaget var han med om att erövra guld i OS 1948, brons i VM 1950 samt brons i OS 1952.

Han blev svensk mästare i bridge ett flertal gånger under 1940-talet.


Insändare i NA den 3 mars. Uppgifterna jag hämtade på internet stämde inte. Insändarskribenten har rätt. ber om ursäkt för missen.

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1248