Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Gör en insats i föreningslivet

Mars 2015Skapad av Ove Danielsson tor, mars 05, 2015 17:34:20

Årsmötena avlöser varandra den här tiden på året. Föreningarnas valberedningar har ofta haft ett hårt jobb för att få ihop folk. Här är en liten uppmaning till alla som är lite intresserade av föreningsarbete att göra slag i saken. Kontakta föreningarna. Kan garantera att ni blir mottagna med öppna armar.

Brukar ibland tala med de som arbetar inom IFK Askersund valberedning. Ungdomsverksamheten växer så det knakar och då gäller det att också hänga med på olika sätt. Det gäller då inte alltid ledarskap utan många andra praktiska uppgifter. Kanske att krita planer, stå i kiosken, sälja lotter och allt vad det nu kan vara. Ledarna har ofta full upp med sitt.

Förr i tiden när jag var aktiv som spelare hölls ofta årsmöten och styrelsemöten på Askersunds stadshotell. Så märkvärdigt är det inte längre. Nu är det klubbrummet på Solberga som gäller och det duger fint.

Första åren IFK gick upp i bandyallsvenska togs laget ut av styrelsen på hotellträffarna. Så var det på många ställen där spelarna skötte träningen själva. I dag är det tränarna och ledare som sköter det. Och det är väl tur. I gamla protokoll kan man till och med se att det var omröstning av vissa platser i laget. Några av spelarna satt med i styrelsen och röstade på sig själva.

Min uppmaning till alla som är lite sugna på att hjälpa till i föreningslivet utan ha fått en förfrågan om medverkan, hör av er till valberedningarna. Och jag tror det är lite bråttom. Årsmötena kommer nu på löpande band. När det gäller IFK som jag känner till bäst, så är det Benny Dohn och Gunnar Corp, som ansvarar för att hitta nya namn. Övriga föreningar går lätt att hitta på nätet eller i kommunens föreningsregister.

Vem vet, kanske det blir kö till föreningarna efter det här. Det stora problemet har varit att föreningarna håller sig inom en viss krets när man ska skaffa folk. Det gäller att gå utanför den kretsen. Säkert finns det folk ute i stugorna som gärna vill vara med, men är för blyga att anmäla sig själva. Men nu har jag slagit ett slag för alla dessa….

  • Kommentarer(1)//blogg.ovedanielsson.se/#post1250