Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Jag hade en gång en båt..

Mars 2015Skapad av Ove Danielsson sön, mars 15, 2015 12:18:00
Bloggen fanns också som krönika i söndagens papperstidning NA. En del har ju inte tidningen så därför får krönikan också gå här. Med bild.
-------------------------

Rubrik: Jag hade en gång en båt

Båtplatsen fanns vid det stora trädet i Strandparken.

Folk som kommer på besök utifrån frågar ofta var jag har min båt och båtplats. För en som bor vid sjöstaden Askersund borde det vara en självklarhet anser många gäster. Måste då erkänna att jag varken har båtplats eller båt. Cornelius Vreeswijks låt ” Jag hade en gång en båt” passar in på mej.

Ägde faktiskt under ett antal år en båtplats i Strandparken men saknade båt. Fritidsförvaltningen hade på den tiden problem med att få alla platser uthyrda. Någon i förvaltningen tyckte att jag skulle hyra en plats och i Strandparken som inte var så dyr. Båt kunde jag alltid skaffa mej senare. Gick på reklamen och hyrde en plats. Tänkte att familjen kunde ta med sig fikakorgen till båtplatsen vackra sommardagar och njuta. Själv hade jag inte tänkt följa med. Jag vill dricka mitt kaffe under ordnade former.

Efter en tid dök det upp en kommunal annons om försäljning av överflödigt material, däribland sex små röd räddningsbåtar. Där kom min chans att fylla den tomma båtplatsen. Lade ett bud på 200 kronor och fick en båt. Behövde inte döpa båten. Jag plockade bort ordet räddnings och behöll båt. Någon gjorde sig rolig över namnet, med kommentaren ”syns det inte att det är en båt utan att du behöver döpa den till båt också”.

Vi hann tyvärr inte använda båten förrän den blev stulen. Jag hade en spekulant på den lilla röda båten, för att med pengarna kunna köpa en lite större farkost. Spekulanten var polis till yrket och när han kom ner till Strandparken för att kolla var den borta. Den var stulen. Polisen trodde att jag drev med honom, men jag hade inte varit där på några dagar och var helt ovetande.

Jag behöll båtplatsen men lät Sällskapet Länkarna ha sin båt där. Deras lokal finns strax intill. Jag betalade och Länkarna använde platsen. En bra uppgörelse tyckte grabbarna i Sällskapet. Sedan dess har det hänt mycket med båtplatserna och jag har inte min kvar längre.

Det var nu inte nog med att båten stals. Efter en tid ringde en person och berättade att han byggt och lagt i en ny fin brygga på min plats. Han hade tagit fel båtplatsnummer. Nu undrade han hur vi skulle göra och om vi kunde byta plats. För mej var inte bytet några problem. Jag hade ingen båt att flytta. Krävde bara att hans ordinarie plats var rensad från gamla bryggbrädor. Och så skedde också. Under tiden hade jag fått beröm får min nya fina brygga. Trodde folk skojade, så jag brydde mej inte. Men det fanns en naturlig förklaring till min fina brygga.  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1255