Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Politik engagerar på stan och på nätet

April 2015Skapad av Ove Danielsson ons, april 29, 2015 09:13:25
Texten i bloggen fanns i NA:s papperstidning söndag. men som jag brukar skriva så kanske inte alla har papperstidningen, så därför får den gå på bloggen också.
_______________________

Försöker hänga med så gott det går trots att jag inte finns med i hetluften längre som journalist. Sport och samhällsintresset har alltid funnits hos mej. Är uppväxt med det utan att låta märkvärdig. Säg inte sedan att inte barn påverkas av sina föräldrar. För mej var det ett bra utgångsläge i mitt jobb som journalist i massor av år.

Samhällsintresset fick jag med hemifrån. Farsan Sven var helt enögd när det gäller politiken och det kanske hade sina randiga rutiga skäl. Minns de politiska radiodebatterna från förr. Farsan lyssnade bara på den partiledare han sympatiserade med. När det de andra pratade gick han ut, för att sedan kom in och fråga om vad de övriga pratade för ”smörja”.

Började skriva fullmäktige när det satt några småpartier i Askersunds fullmäktige. Det var lite show vid varje sammanträde. Men småpartierna var förutsägbara i sitt agerande. Ledamöterna var emot alla nya utgifter. Minns när småbåtshamnen skulle byggas. Förre redaktören Johannes Kjerrström, var grundare av ett av partierna. Han motsatte sig bygget helt. Kjerrström menade att det bara var Hallsbergsbor som skulle ha båtplatser och det kunde gott hålla till hemma i ”puttlabäcken” som tidigare.

Så gick ofta till debatterna förr i tiden, men som inte ledde den kommunala utvecklingen särskilt mycket framåt. Men sammanträdena drog ofta storpublik. Det hände till och med att man voterade om vem som skulle justera protokollet. I dag är det ordning och reda, men kanske inte lika roligt att lyssna på.

Trots att jag inte är aktiv journalist längre följer jag Askersundspolitiken med intresse. Tycker inte rikspolitiken är så kul att följa längre. Det har blivit allt för rörigt, men det kanske ordnar upp sig på något sätt vad det lider när alla kommit till sans. Det är enklare med det kommunala. Nästan varje gång jag går ut på stan är det någon som vill diskutera olika kommunala satsningar. Och vad man borde satsa på istället. Helt klart finns det ett stort intresse för politik, även om inte så många är engagerade.

På nätet –Facebook- har det bildats ett antal grupper som tar heder och ära av politiker med ständiga krav på avgångar. Trist läsning kan jag tycka. På Facebook heter det att man delar sådana inlägg. Men med mej är det onödigt att dela sådant. Någon undrar kanske varför jag läser inläggen. Det är en mycket bra fråga som jag ska fundera över…

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1284