Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

George hörde av sig på nationaldagen

Juni 2015Skapad av Ove Danielsson lör, juni 06, 2015 19:29:15

Brev från förre Hammarsbon George Viktorson, Remond , Washington ,USA , på nationaldagen. Han brukar skriva ibland när han läst bloggen. Georg har syskon och släkt kvar i Askersund. Han har bott många år i USA. Han kom dit genom sitt jobb som montör. Först till London och sedan vidare.

George med hustru. En ny bild direkt från USA

George med broder Allan vid ett besök i Askersund för några år sedan.

George från Berg i Hammar gav sig tidigt ut i världen.Här en bild från London 1956. Han arbetade där under en period.

George är uppväxt vid Berg strax intill sundet vid gamla Hammarsbron. Som ung börjad han arbeta på Ringfabriken i Askersund som låg utmed Hagavägen. Georg har skrivit ner sina minnen och hågkomster från sitt liv. Jag har läst med stort intresse. Kanske kan delge några av hans minnen i bloggen vid tillfälle. Ännu har det inte blivit någon bok av den intressanta läsningen. Men det kanske kommer…

-------------------------------------

Brevet:

”På tiden jag hör av mej igen och introducerar mej själv och familj, nu I vårens ljusa tid. Det har väl varit min mening att skriva så många gånger, men så har det varit så mycket annat som tagit tiden I anspråk. Uppskjut ej till morgondagen....vilket jag är ofta skyldig till.

Och i morgon är det 6 juni, Sveriges Nationaldag, och jag tänker du har mycket att göra. Jag minns 6 Juni 1944, D-dagen. Jag arbetade på Ringfabriken i Askersund och vi hörde på radion att allierade styrkor hade landat I Frankrike. Invasionen hade börjat! Underbara nyheter. Sen följde vi truppernas framsteg i Askersundstidningen, dag för dag. Vi var glada och förhoppningsfulla att detta eländiga krig snart skulle vara slut. Och ransonering ett minne blott.

Vi är lyckliga att inte vara inblandade i något krig nu, varken här eller i Europa. Så vi kan njuta av den vackra våren med alla blommor. Vi har Rhododendrons på flera sidor av vårt hus och hem. Gullvivor och liljekonvaljer, som jag planterat i vår trädgård, har blommat över”. Syrener har vi inga, men jag minns den underbara doften från syrenhäckar där hemma på våren. Sänder några foton"

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1308