Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Min tidningskrönika 15 februari

Februari 2016Skapad av Ove Danielsson mån, februari 15, 2016 16:21:49Askersunds kommun har verkligen hamnat i blickfånget de senaste veckorna i samband med införandet av ett yogaförbud. Det får mej att tänka tillbaka ett antal år då namnet Askersund valsade runt i media i inte allt för smickrande ordalag. Då handlade det om ständiga bråk i fullmäktige.

Numera är det ordning och reda i kf vid sammanträden. Politikerna håller sig inom de regler som finns. Det finns andra Sydnärkeskommuner som verkar ha det besvärligare med den saken. Politikerna har jobbat med att tvätta bort bråkstämpeln och har lyckats. Nu handlar det om politik. Det var lite si och så med det under en lång period. Med yogadebatten blev det ett litet återfall, men nu var inte fullmäktige inblandade. Vid fullmäktige på den tiden hände det alltid oväntade saker. Då fanns det lokala ”missnöjespartier”.

Minns många udda och speciella episoder från den tiden. Det kunde till och med hända att man voterade om vem som skulle justera protokollet. Ofta löd rubrikerna att Askersund liknande Grönköping. Ordförande i fullmäktige, Norefors, vädjade en gång till mej lite på skoj under mötet att vi skulle skriva Jönköping istället för Grönköping. Det skulle inte slå så hårt mot Askersund som kommun. Det positiva med det hela var att det kom hundratals åhörare till fullmäktige. Bättre än TV tyckte många. Men då fanns också bara en kanal på TV. Det hade betydelse. Det blir inte lätt för dagens fullmäktige att slå publiksiffrorna från den tiden.

Budet om att upphöra med avslappningsövningarna omedelbart verkan har väckt känslor. Det knepiga var att det inte handlade om yoga. Kvinnan som ledde övningarna fick ändå packa ihop. Det kanske ändå var lite likt yoga? Ansvariga hänvisade till ett beslut från 2014. Ett beslut som inte var bättre 2014 än 2016 tycker de flesta som följt debatten. Det flesta tycker också att skolan hade betydligt allvarliga problem att brottas med än yogalektioner. Som inte var några yogalektioner. Lite av ett löjets skimmer blev det över det hela, men som tur var ingrepp politikerna i kommunen snabbt. Det fick vara någon måtta på det hela. Förbudet hade fått allt för stora proportioner ansåg beslutsfattarna. Nu är det tillåtet med avslappningsövningar igen. Det är väl bara för de som tog beslutet att ta lärdom av det hela och agera annorlunda nästa gång. Ibland blir det fel och då är det bara att ta nya tag. Nästa gång blir det säkert rätt.  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1437