Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Säker seger för Skyllbergs damlag

Maj 2016Skapad av Ove Danielsson sön, maj 29, 2016 20:20:32

Skyllbergs damlag i fotboll var en klass bättre än Arboga Södra hemma på ”vallen” i söndags. Det blev vinst med klara 3-1 ( 3-0). Matchen var avgjord redan i första halvlek. Gästerna kom visserligen igen lite på slutet, men det berodde mera på slarv av hemmalaget. Arbogas reduceringsmål kom i slutminuten.


Ida Sjöholm svarade för två mål när SIK vann över Arboga Södra
Bild: Magnus Christiernsson


Skyllberg har ett jämnt lag som kämpar på matcherna igenom. Det är något som lönar sig. Med lite flyt kunde segern varit större. Försvaret spelade säkert i större delen av matchen. Ingrid Gunnarsson är en riktig bra spelare som kan gå långt. Stina Östensson rensade också med besked längst bak. Framåt handlar det mycket om Emma Skålberg och Ida Sjöholm. Men de har några unga pigga tjejer i Ebba Christiernsson, Vendela Fallqvist och Elin Nilsson vid sidan om sig som springer mycket i luckorna och på långbollarna. Bra komplement.

1-0 gjorde Ida Sjöholm fint framspelad av Emma Skålberg. 2-0 gjorde Magdalena Wernholm. 3-0 stod Ida Sjöholm för, sedan Ingrid Gunnarsson glidit igenom Arbogaförsvaret efter en långrusch och spelat Ida fri. Arbogas reduceringsmål gjordes av Arbogas bästa spelare Elizabeth Blixt.

Skyllbergs damlag kan också skryta med att ha Sydnärkes bästa hejarklack bakom sig. Det var full fart på den gamla kulturläktaren matchen igenom.  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1483