Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Vänstern lämnar samarbetet i Askersund

Oktober 2016Skapad av Ove Danielsson tis, oktober 25, 2016 17:44:10

Pressmeddelande från S och MP i Askersund

Idag har Vänsterpartiet i Askersund meddelat att man inte längre vill ingå i vårt trepartisamarbete. Socialdemokraterna och Miljöpartiet beklagar ställningstagandet då vi upplever att vi under de sex år vi samarbetat haft goda resultat och ett bra samarbetsklimat.

Den fråga som nu spräcker samarbetet gäller om kommunen i projektform ska prova 6-timmars arbetsdag på något vårdboende. Alla tre partier har deltagit med stor entusiasm för att få till detta, främst med hjälp av det förstärkta statsbidrag som kommunen erhöll för 2015 och 2016. Under processen har dock förutsättningarna förändrats, vilket gjort att våra två partier bedömt det som omöjligt att genomföra detta projekt. Vi kommer att jobba vidare med att förstärka personalstyrkan inom vården och dessutom titta på lösningar för hur vi kan förbättra arbetsmiljön för våra kommunanställda. Redan i årets budget föreslår vi förstärkningar med cirka 8 miljoner kronor, varav hälften går till vård och omsorg.

Vi bedömer att S och MP kan fortsätta regera i Askersund, men nu med minoritetsstyre. Det är vårt förstahandsval, vi vill bygga vidare på ett gott samarbete.

Per Eriksson Tord Helgesson

Kommunstyrelsens ordf (S) Kommunstyrelsen (MP)

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1555