Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Povels naturbarn till Sjöängen

Mars 2017Skapad av Ove Danielsson fre, mars 03, 2017 13:07:46
Povel Ramels dotter Lotta Ramel och sonen Mikael Ramel kommer till Sjöängen med en personlig minishow som visar med råge att det artistiska äpplet inte fallit långt från trädet. Tisdagen den 14 mars ges föreställningen ”Povels naturbarn”.

Mästarens underfundiga ordmakeri och härliga melodier utgör grunden men de sätter också sin egen prägel på föreställningen när de knäpper upp Rameltexter och melodier. Allt väl uppbackat av basisten Backa Hans Eriksson. Alla tre har arbetat tillsammans med Povel Ramel i ett flertal produktioner.

Man kan skriva kilometervis om Povel Ramels betydelse i svensk musik- och nöjeshistoria, om alla stjärnor han tänt. ”Alla har vi krupit fram mellan Povel Ramels framtänder”, som Gösta Ekman sa.
Och Tage Danielsson uttryckte det så här: ”Povels musikaliska härnadståg mot cynisk idiotmusik och dålig kvalitet är ett kulturpolitiskt storverk”. Andra säger att han skrivit många av de genialaste, roligaste och mest omtyckta sångerna vi har.

För den som vill fördjupa sig i Povel Ramels artisteri och liv finns sedan ett antal år tillbaka ett Povel Ramel-sällskap med Anders Eldeman (melodikrysset) som ordförande. Sällskapet delar bland annat ut det ärofyllda ”KaRAMELodiktstipendiet” varje år. Förra årets stipendium gick till mångsysslaren Per Andersson. Sällskapet har också en medlemsskrift som heter ”Sverker”.  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1619