Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Ny seger för IFK i fyran

Maj 2017Skapad av Ove Danielsson mån, maj 29, 2017 23:59:16

Ludwig Danielsson blev matchhjälte när IFK Askersund vann mot Öfvre Adolfsberg med 1-0 på måndagskvällen hemma på Solberga. Det återstod tio minuter av första halvlek när Ludwig klämde in en frisparksretur i nättaket, efter en rörig situation.

Ludwig Danielsson
Bild: Ann-Sofie Fahlström

IFK var det bättre laget och sett till chanserna borde segern varit mycket större. De blå-vita hade svårt att få in bollen i mål. Det blev därför en nervös avslutning för tränar Conny och IFK-staben i båset. Målvakten Gustav Åkesson fick göra ett par avgörande ingripande mot slutet mitt i IFK-pressen.

Erik Danielsson fick priset som bäste hemmaspelare och det var han väl värd. Han gör sällan en dålig match. När han satsar framåt från sin backplats blir det alltid farligt. Mittbacksparet Jonas Kinell och Johan Eriksson, spelade säkert som vanligt. Det gäller nu också att få med mittfältet ordentligt i spelet. Ofta söker laget farlige anfallaren Andres Borg med långa bollar. Det blir så med en snabb målfarlig spelare framåt. Inget fel i det, men variationer är bra.

Erik Danielsson
Bild:Ann-Sofie Fahlström

Öfvre Adolfsberg ägnade sig mest åt att gnälla på domaren och sådant lönar sig aldrig. De gula korten duggade också tätt. En spelare blev också utvisad sedan han dragit på sig gult kort.

På fredag väntar Vretstorp borta för IFK. Ett riktigt eldprov för tränaren Conny Eriksson som ägnat större delen av sin fotbollskarriär just som spelare och tränare i Vretstorp. Publikinvasion är att vänta.  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1666