Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Flytta valstugorna från torget i Askersund

November 2017Skapad av Ove Danielsson lör, november 18, 2017 17:01:49

Partistugorna i samband med valen verkar betyda mycket för de politiska partierna i Askersund . Och kanske inte bara i Askersund. Men måste stugorna stå på torget och ta bort ett antal parkeringsplaster för handeln? Det undrar föreningen Askersund i Centrum i en skrivelse till kommunen.

Föreningen menar att en placering i Torgparken vore ett bra alternativ. Ett annat alternativ är att ställa stugorna utanför kommunhuset på Stöökagatan. Varje parkeringsplats är viktig för Askersund sköra fackhandel oavsett om det bara är val vart fjärde år betonar Centrumföreningen.

Torget vid förra valet

Askersund i Centrum har också synpunkter på torghandeln i Askersund. Föreningen vill ha ändring i regelverket som styr torghandel samt placeringen av handeln.

”De flesta man pratar med tycker att torghandeln ska vara försäljning av lokala produkter i mindre skala som skulle få plats i Torgparken. De större stånden skulle man kunna ha på Stöökagatan, med en förlängning ett kvarter öster ut. Gågatan kunde förlängas. Det skulle också gynna den befintliga handeln på denna gata”, hävdar Askersund i Centrum i sin skrivelse till kommunen.

Föreningen menar också att regelverket för torghandel måste följas. Om inte så borde det få konsekvenser för torghandlare som inte sköter sig. Som att bli av med sin bokade plats.

De större torgstånden borde flyttas till Stöökagatan anser Centrumföreningen.

”Kontrollen är obefintlig i dag och gynnar torghandlare som är oseriösa. Efterlevnaden av reglerna borde ligga på Tekniska som har folk ute med bilar hela dagarna. Det kan ske utan någon större arbetsinsats”, framhåller Askersund i Centrum.  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1755