Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Min tidningskrönika 19 november 2017

November 2017Skapad av Ove Danielsson mån, november 20, 2017 09:54:05

För några dagar sedan fick jag en spruta mot influensa. Inget märkvärdigt med det tycker säkert många, men inte för mej. Jag är inte är så bekväm med sprutor. I tidningarna och radio har folk uppmanat folk i ”krisåldern” att ta sprutor. Och då får man lite på det. Vad jag förstår är jag i den åldern. Som gammal journalist tror jag på media. Klart man kunde spetsa till det hela ibland, men det var inga lögner.

Brukar ta influensaspruta varje år sedan jag nu kommit upp i ”krisåldern”. Köerna brukar vara mycket långa. Vid något tillfälle när det gällde svininfluensa var kön flera hundra meter vid Solberga. I år gick det mycket smidigt. Ansvariga sprutare har haft den goda smaken att använda IFK:s klubbrum som väntrum. Det kände man sig lite hemma och avslappnad bland alla priser och gamla lagbilder. Några var jag med på själv. Som lagbilden från Mariedamm med de vindtäta tröjorna. Matchstart kvart över ett i stekande sol. Det var ingen höjdare.


Så här såg det när alla skulle vaccineras för svininfluensa för några år sedan. Långa köer vid Solberga. Så har det inte varit i år.

Själv är jag ingen flitig besökare hos doktorer. Försöker hålla mej undan. Jag går till doktor Magnusson på Södra Bergen i Askersund varje år för en hälsokontroll. Ungefär som den årliga bilbesiktningen. Det är lika spännande varje gång. Är jag frisk eller har jag någon dold åkomma som måste åtgärdas? Hos Magnusson är det lite mera familjärt än på stora vårdcentraler. Första frågan när man kommer dit är om man vill ha en kopp kaffe. I muggar som min bror keramikern Karlherbert har tillverkat. Man känner síg som hemma.

Under min aktiva tid som idrottare hände det vid några tillfällen att jag fick besöka läkare i Askersund. Minns att doktorn på den tiden alltid frågade om det var nödvändigt att hålla på med bollspakande. Fick förklara att det inte var nödvändigt men att nästa alla höll på med något som inte var nödvändigt, men förstås inte läkaren.

När jag ändå är inne på idrottsskador minns jag en intervju med Hallsbergssonen och fotbollsstjärnan Björn Nordqvist. Vi skulle träffas utanför stationshuset. Jag hade ont i ett knä och haltade. Björn hade samma problem. När vi pratat färdigt så gällde det att få några bra bilder. Vi bestämde att åka ner till idrottsplatsen och försöka få tag på en fotboll för att det skulle bli en bra bild. Vi haltade in till materialförvaltaren och frågade om vi kunde få låna en boll. ”Vad fan ska ni med den till”, undrade materialaren med alla rätta. När vi förklarade vilka vi var och vad vi skulle ha bollen till blev det inga problem. Vi fick låna en boll till mina bilder på Björn.  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1757