Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Min tidningskrönika 17 december 2017

December 2017Skapad av Ove Danielsson mån, december 18, 2017 09:17:26

Under de senaste veckorna har medierna rapporterar flitigt om nyttan av att äta ”bajstabletter”. Det är bra mot tarmsjukdomar och överviktigt har jag läst. Avförningen frystorkas och stoppas i piller. Media har rapporter flitigt om tabletten, allt för mycket enligt mitt sätt att se på det hela. Jag är kräkmagad-eller kräsmagad som mitt rättstavningsprogram på datorn meddelar varje gång jag skriver. För mig gäller första uttrycket.

Vill helt enkelt ha alla information om ”bajstabletten” undanstökad och lägga det hela bakom mig innan det är aktuellt med goda julmiddagar. När nyheten presenterades betydde fasta en dag för mig. Hade laddat upp med en trevlig frukost, morgontidning och knäppt på radion. Det första jag fick höra av reportern var att man kunde äta bajstabletter. Jag fick packa ihop direkt. Ingen fara tänkte jag. Väntar till lunchen. Samma visa då men då med en intervju med någon som pratade ingående om nyttan av tabletterna. Det blev ingen lunch.

När jag sedan skulle fika på eftermiddagen var det samma sak. Det blev en slät kopp kaffe. Vid det här laget hade jag gett upp. När jag sedan skulle kolla på Rapport gick det bra i början, men mitt i sändningen började man rapportera om bajstabletter och de visade till och med en bild! Dagen var förstörd.

Under en period var vi ett gäng som i säsongen mellan fotboll och bandy ägnade sig åt brottning. I samband med stortävlingar som Fyrstad var det ofta bantning som gällde . Tycket det var jobbigt, men med information om den nya bajstabletten hade bantningen fungerat utan problem.

När jag nu är inne på julfirandet och julmat så är julafton en stor familjedag då familjerna samlas och har det mysigt, pysigt och trevligt. Det är så det ska vara. Som reporter jobbade jag många julaftnar och besökte ställen där frivilliga ställde upp och gjorde det trevligt för folk som inte hade några att mysa och fira helgen med. Som EFS–församlingen vid Gårdsjögatan. Det bjöds på mat och delades ut julklappar. Bröderna Larsson läste dikter. Några i församlingen sjöng julsånger. Det var en äkta riktigt julstämning. Mina gamla jobbarkompis, kontoristen Sonja, och hennes kompisar hade jobbat hårt i flera veckor för att gör det trivsamt.

Vid några tillfällen var jag på Norra Bergens äldreboende vid Norra Bergen. På den tiden var det alltid julfest i samlingslokalen Näckrosen på julaftonsförmiddagen. Ibland var Askersunds egen storsångare Bertil Boo på plats för att underhålla. Han hade en syster som bodde på hemmet.

.

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1770