Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Två små fåglar på en gren av Frykman

Februari 2018Skapad av Ove Danielsson lör, februari 10, 2018 10:36:35


Melodifestivalen på TV har blivit en verklig tittarsuccé de senaste åren. Miljontals svenskar följer programmet. Jag är ganska säker på att min gamle bekant Erik Frykman, hade funnits med i Sverigeuttagningarna om det varit aktuellt på hans tid. Eriks populära schlagers finns fortfarande med i allsångshäften och sjungs så fort det drar ihop sig till allsång någonstans. Han var medansvarig till evergreens som ”En dörr står på glänt”, ” I en grönmålad båt”, ”Två små fåglar på en gren” och sist men inte minst ”En röd liten stuga ner vid sjön”.

Schlagerförfattare Erik Frykman fick inte bo i en röd stuga vid sjön när han flyttade till Askersund på 70-talet, men ibland dök det i alla fall upp en grönmålad båt i vattnet utanför köksfönstret vid Sundsgatan. Själv bodde Erik med fru Marie under ett antal år i en gul liten stuga i Askersund alldeles intill vattnet vid Sundsgatan.
PS! Ytterligare text och bilder finns på na.se-Nyheter-Askersund -Oves blogg  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post1790