Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Udda sommarvistelse

Augusti 2012Skapad av Ove Danielsson ons, augusti 01, 2012 13:57:41

En del tillbringar sin semester i Spanien, andra i Trosa och kanske några i Höganäs. Min sommar har dock varit förlagd till långa köer vid Kretsloppsstationen i Askersund och det är inte så särskilt spännande. Ansvariga för stationen är för övrigt mycket noga med namnet. Som journalist skrev jag någon gång sopstation och det fick jag bannor för.

Anledningen till min lite ovanliga sommarvistelse beror på flytt från hus till lägenhet. Vi fick ta med det som fick plats och sedan fick resten gå till olika loppisar och till Kretsloppsstationen. Tänk vad mycket fint det kastas där.

Stationen i Askersund är en märklig anordning. Två bilar upp på en ramp. Väl där får prylarna lyftas upp i de olika plåtbehållarna. Det kvittar hur tunga de är. På andra ställen där jag varit finns behållarna i jämnhöjd med rampen och då är det bara att tippa av. Det måste ha varit något tankefel hos den som gjorde konstruktionen i Askersund. Förmodligen var det så att det inte fanns något särskilt stort tryck från allmänheten att åka till stationen när den byggdes. Den räckte till. Sedan ökade miljötänkandet och det blev dyra straff på att skräpa ner i naturen. Stationen är helt enkelt bygd för en annan tid.

Under de dagar jag var på Kretsloppsstationen har jag hunnit träffa många trevliga människor. Och många arga för den delen också. Det är aldrig kul att köa timmar vid Kretsloppsstationen. Sådant förkommer bara när man ska ha biljetter till Bruce Springsteen eller någon annan populär konset. Ännu har man dock inte börjat tälta vid station för att komma först, så lite skillnad är det.

Tycker nog att ansvariga med de snaraste bör tänka över en förbättring vid stationen. Det måste gå lättare att bli av med sitt skräp, annars är det lätt gjort att det hamnar i skogen eller på någon annan olämplig plats. Killarna som jobbar där gör så gott de kan för hjälpa till så inte folk slänger i fel behållare. Stationen är ju också en trafikfara med de långa köerna långt ut på Lustenrustvägen. Och något vidare miljövänligt blir det inte med de långa bilköerna som finns där uppe i timmatal.

Klart man kan lösa problemet som Jan-Erik Jonsson brukar göra. Han tar sin lilla skottkärra och knallar upp till station när kärran är full. Praktiskt och bra, helt fri från avgaser. Kommer man bara med den skottkärra går det att gå lite vid sidan om kön. Det påverkar inte det stora hela.

Ett alternativ är att stationen är öppen varje dag under åtta timmar istället för tre dagar som nu. Då skulle det bli bättre flyt. Men då går det åt mer personal. Och det kostar pengar….

Själv tänker jag hålla mej ifrån stationen under lång tid. Har gjort mitt där på något år känner jag. Men man vet aldrig? När jag tänker efter har jag en gammal tvättkorg och emballage från ett stort möbelföretag liggande som måste kastas. Sedan får det vara slut. Folk kan annars tro att jag bosatt mej på Kretsloppsstationen.

PS! Kommentera gärna. Det skull vara trevligt

  • Kommentarer(8)//blogg.ovedanielsson.se/#post649