Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Kulturfestival

Augusti 2012Skapad av Ove Danielsson tor, augusti 16, 2012 22:59:13

Strindberg är aktuell under Kulturfestivalen i Stockholm, liksom svenska kantareller på Hötorget.

De senaste dagarna har jag varit på Kulturfestival i Stockholm. Jag är ingen kultursnobb som skriver det här för att skryta. Men det var trevligt och man önskade att det skulle finnas en sådan festival lite närmare Askersund. Men det är klart att det kan vara kul att se sig om också.

Som journalist har jag besökt många festivaler, men den i Stockholm är den trevligaste enligt mitt sätt att se på det hela. Där finns en blandning som jag gillar. Det är bara att välja och vraka. Själv var jag intresserad av ett hyllningskonsert till ära över Hasse&Tages långa karriär. Och jag blev inte besviken.

Kulturfestivalens varumärke

Olivia Stevens bjöd på fransk sång vid Segels torg. Hon slog igenom som Anita i Riksteaterns West Side Story.

På söndag arrangeras Världens längsta bokbord på Drottninggatan och angränsande gator. Jag har fått en speciell inbjudan till den stora bokhändelse av en medarrangör. Det hade varit väldigt trevligt att kolla in böckerna en dag, men kunde tyvärr inte stanna mer än några dagar. Katten Alice kan inte vara utan nattsällskap hur länge som helst. Det är den krassa verkligheten. Får nöja mej med att läsa om händelsen i tidningarna.

Någon kanske undrar vad jag vill komma med den här bloggen, men som jag skrev i början, något liknande skulle finnas i Sydnärke. Då behövde man inte kosta på sig övernattning och bussresor. Det fanns också en annan orsak till att jag åkte bort en sväng. Visst var det fint att lyssna på ”Vad blev ni av ljuva drömmar” och allt annat som de båda revymakarna skapat, men det ska erkännas att jag också firade en födelsedag. Bättre än så kan man inte fira.

Hann också med ett besök på Fotografiska vid Slussen. Maten var god men dyr. Man får ändå kosta på sig lite. Jag kompenserade det hela med att äta en bulle med sockerdricka till på hemvägen med Skövdebuss. Egentligen var namnet på drycken Sprite, men det kan lätt misstolkas. Det gjorde i alla fall en som läste Sms:et, som trodde att det handlade om straka drycker på hemvägen.

PS! Kommentera gärna. Det skulle vara trevligt

  • Kommentarer(3)//blogg.ovedanielsson.se/#post656