Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Allsång i Askersund

Augusti 2012Skapad av Ove Danielsson sön, augusti 26, 2012 23:01:10

Allsång är det som gäller! Både i verkligheten och på TV. Och det är populärt. Sämst tycker jag det är när allsångsledaren uppmanar till armkrok och gunga fram och tillbaka för att bli som en stor familj. Det har aldrig legat för mej. Tycker det räcker med att sjunga. För den som nu kan sjunga. Men när det gäller allsång har det inte så stor betydelse hur det låter. Huvudsaken är att alla är med och har trevligt.

Någon programledare på TV, utan att nämna något namn är också fruktansvärd skrikig vid presentationerna av artisterna. För att inte tala om alla knepiga intervjuer. Nej förr gällde det bara allsång och inget annat, men nu för tiden måste det till något mera. Måste i ärlighetens namn erkänna att jag inte är någon flitig allsångsbesökare, så mina omdömen kanske inte är så mycket att bry sig om.

I Askersund var man ganska tidiga med att satsa på allsång. Hittade ett gammalt allsångsprogram från 1936 upptryckt av Norra Vätterbygdens Hembygdsförening. En av toppsångerna var ” Vi gå över daggstänkta berg, fallera”. En annan var ”Där gingo tre jäntor i solen”.

I sånghäftet från 1936 fanns många lokala annonsörer med.

Lite uppseendeväckande med programmet var att föreningen lockat så många annonsörer. De flesta av stadens handlare var med, för att inte tala om alla med serveringar. Hamnkaféet lockade med ”Håll åt styrbord Kalle! Vi måste in och få oss lite gott kaffe med dopp på Hamnkaféet”. En annons lika slagkraftig som dagens annonser i alla olika utskick. En enklare annons var den från Smålands Bank. Det stod bara banknamnet med ett telefonnummer (44) rätt och slätt. Konstigare än så behöver det inte vara.

PS! Kommentera gärna. Det skulle vara trevligt

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post662