Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Begravningsbyrå med kultur i skyltfönstren

September 2012Skapad av Ove Danielsson tor, september 20, 2012 16:04:51

Förr i tiden skyltade begravningsarrangörerna med likkistor. Lite makabert , men det var ju ändå deras bransch. Minns att Sam i sin begravningsbyrå i Borgmästarhuset för länge sedan hade sådan skyltning. Ingen tänkte på det. Vi ska ju alla den vägen vandra, så att säga. Den enes bröd den andres död…

Dagens begravningsarrangörer har en helt annan syn på skyltning, som Jan-Åke och Gun Looström , vid Storgatan i Askersund. Under hela året har de haft olika skyltningar med lokal anknytning och kultur i sina skyltfönster. Något som varit uppskattat.

-Folk har varit inne och berömt skyltningen. Vi lovar att fortsätta, förklarar Jan-Åke.

Naturligtvis finns det som en begravningsarrangör ska tillhandahålla inne i byrån, men då på ett lite mera elegant sätt än på Sams tid. I lokalerna finns det också en del konst. Och så Jan-Åkes dragspel förstås. Han är musikalisk.

Just nu finns en intressant utställning i ett fönster om Hammars glasbruk, med bilder , flaskor , formar och information . Många ortsbor har som bekant jobbat på glasbruket. Paret Loooström har nyligen plockat ner en utställning om konstnären Folke Dahlberg. Tidigare fanns också en utställning om sångaren Bertil Boo.

Utställningen om glastillverkningen finns normalt i Sockenstugan, Hammar.

-Funderar lite på en utställning om Askersunds historia. Har en del andra idéer också. Vi får se vad det blir, säger Jan-Åke, som tycker det är trevligt om folk kollar utställningarna både från gatan och inne i byrån.

Paret Looström har haft begravingsbyrån i Askersund i fem år. De är bosatta i Hallsberg, men visst finns det funderingar på att flytta några mil söder ut.

PS! Kommentera gärna . Det skulle vara intressant.

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post679