Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Nytt kök på gång i Hembygdsgården

Oktober 2012Skapad av Ove Danielsson tor, oktober 04, 2012 09:07:27

Rivningsarbeten är i full gång i Askersund för att ge plats för nya bostäder. Delar av Askersundsverken har redan jämnats med marken och nu väntar Ahnérska huset i veckan.

För att få lite jämvikt på det hela kan jag berätta att det också byggs. I Hembygdsgården uppför just nu medlemmar i Hembygdsföreningen under ordföranden Sondérs ledning ett nytt kök vid Klockargården. Ett beundransvärt arbete som sker genom ideella krafter.

Grunden är gjuten och nu ska timmerstockarna på plats. Var förbi i veckan med vännen och filmaren Leif Linus. Linus gör en film för Hembygdsföreningens räkning och jag tog några bilder för egen räkning. Ordföranden själv stod nere i grunden och jobbade för fullt.

Fräsning av stockarna till det nya köket sker ute i Askersunds by av ett gäng, medan ett annat gäng jobbar samtidigt med grunden vad jag kan förstå. När vi var uppe i Hembygdsgården kom Roger med sin traktor fullastad med stockar. Uffe och Lennart tog emot. I byn jobbade Bengt, Lasse, Nils-Ivar. Kanske jag glömt någon men det är inte av illvilja, utan därför jag inte vet bättre.

Är säker på att det kommer att bli riktigt bra när allt är färdigt. Det kan inte bli annat med ett sådant entusiastiskt duktigt gäng.

PS! Kommentera gärna

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post691