Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Jag kan inte längre höra syrsor

Oktober 2012Skapad av Ove Danielsson sön, oktober 21, 2012 12:05:04

Berit Wren var en av de som skötte hörseltesterna på biblioteket

Hör du inte! Något som jag fått höra ibland från mina närmaste. Själv har allt tyckt att hörseln varit perfekt. Hör det jag vill.

För att riktigt få bevis på min utmärkta hörselförmåga besökte jag i helgen biblioteket där Askersundsavdelningen av Hörselskadades Riksförbund testade gratis.

Det var en hörseltest med hjälp av en dator och hörlurar. Någon kvinna räknade upp ord i hörlurarna. Bakgrundsljudet bestod av brus. Bruset varierade i styrka för att det skulle bli knepigare att höra.

En del ord hörde jag, medan andra var omöjliga att uppfatta. Men det berodde på bruset. Kvinnan som testade mej förklarade att jag fick dra mina egna slutsatser av testen. Om jag hörde rätt…

Rusningen till testapparaterna var stor. Många vill få bekräftat-precis som jag- om de hörde dåligt, eller om folk bara mumlade eller pratade otydligt. Kanske det är en kombination. Man kan ju alltid hoppas. Frågade någon vid tillfälle någon som inte hörde så bra vad en hörapparat kostade. Svaret blev:Konsum. Så långt vill inte jag att det ska gå.

Spännande hörseltest i biblioteket. Det var svårt att höra vad som sas i lurarna på grund av bruset. Men det var själva vitsen med det hela.

Redan nu har jag problem med att höra ljudet från syrsorna. Men det är naturligt när man blir äldre sägs det. Alltid en tröst och ljudet från syrsorna ändå inte är så fint. Säger de som hör. Och vad jag fått höra hade syrsorna bättre ljud förr i tiden. För så där en 20 år sedan. Håller helt med Zarah Leander när hon sjunger;

Jag kan inte längre höra syrsor - det är trist
men det är en överkomlig brist
syrsans sång är inte någon oersättlig sång
men ändå, jag minns en gång .

PS! Kommentera gärna

  • Kommentarer(1)//blogg.ovedanielsson.se/#post705