Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Ja se pengar..

Oktober 2012Skapad av Ove Danielsson ons, oktober 31, 2012 11:41:37

Klart man inte skulle säga nej till lite mera pengar i plånboken. Men jag är inte bitter...

Intresset för vad folk tjänar har alltid varit stort. Tidningarna publicerar också ofta vilka som tjänar bäst i kommunerna. Det säljer bra. Jag vet det efter alla mina år på tidningar. Förhoppningsvis är det ett sätt att bry sig om sina medmänniskor. Det handlar om omtanke. Ett fint drag mänskligt drag.

Elaka tungor säger att det bar handlar om nyfikenhet och avundsjuka. Men så illa tror jag inte det är. Det är väl alltid trevligt när grannen köper en ny bil, eller byter kök och blir lyckliga.

Stort intresse är det alltid över hur mycket våra folkvalda tjänar. Direkt kan jag säga att kostnaden för den politiska organisationen har minskat med 350 000 kronor mellan åren 2010 och 2011. Politikerna är på gång att besluta om nya bestämmelser för arvoden och kostnadsersättningar. I dag är utformningen av bestämmelserna lite knepiga att förstå. Men det ska bli ändring på det. Allt ska bli kristallklart. Förslagen innebär dock inga ändringar i sak.

Arvodet för kommunstyrelsens ordförande är beräknat till 85 procent av riksdagsledamotsarvodet för förgående år. Arvodet för övriga förtroendevalda med årsarvoden är det 90 procent av arvodet för kommunstyrelsens ordförande. Förtroendevalda med årsarvoden har inte rätt till andra arvoden. Det hjälper då inte hur många sammanträden de aktuella politikerna deltar i.

Sammanträdsarvodet för övriga politiker är ett belopp per sammanträde. Sedan har det ingen betydelse om man sitter hela natten. Det har heller ingen betydelse om det är flera sammanträden i följd. Det blir bara ett arvode och därmed basta. För den som är intresserad av mera ingående detaljer när det gäller det nya bestämmelserna, finns det handlingar på Rådhuset. Jag har bara tagit upp det viktigaste.

För att följa med i tiden lägger jag ut hela lönelistan, men utan namn. Det får var och en ta reda på, om så önskas.

PS! Kommentera gärna. Det skulle vara trevligt

  • Kommentarer(1)//blogg.ovedanielsson.se/#post711