Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Nytt kök växer upp i Hembygdsgården

November 2012Skapad av Ove Danielsson tor, november 15, 2012 16:28:25

Bengt Willén tillhör det aktiva bygggänget i Hembygdsgården.

Nils-Ivar Andersson hugger in stockarna i det nya köksbyggte

Tillbyggnaden av köket vid Klockargården i Askersunds Hembygdsgård rullar på sakta men säkert. Ett antal medlemmar i föreningen gör ett imponerande storjobb ideellt för att allt ska bli snyggt och fint. Och passa in i den övriga bebyggelsen.

Det är inget vanligt köksbygge som ibland går på någon vecka. Det är ett timrat hus, där varje stock huggs in med vana och precision. När bygget ska vara färdigt har jag inte riktigt kläm på. Vet inte om de som bygger har det heller? Men målsättningen är väl så snart som möjligt, som det nästan alltid är när det gäller byggen.

Var uppe i Hembygdsgården för några dagar sedan för att planera lite inför sommarens Trafvenfelts-utställning i Hamnmagsinet. Då jobbade ett gäng för fullt. De hade börjat tidigt på morgon. De som jobbar i Hembygdsgården med olika saker har alltid en trevlig fikapaus på förmiddagen. Och då är det mycket folk där som dyker upp från lite olika platser I hembygdsgården. Det blir inte sämre av att Janne Elmqvist brygger ett utmärkt gott kaffe. Inget blask där inte.

Uffe Eriksson och Lasse Johansson finns också med vid bygget.

Ordföranden Sondér fanns naturligtvis på plats som vanligt. Den här morgonen skulle han på ett möte. Det är många möten nu för tiden. Annars brukar Sondér alltid finnas med vid husbygget.

PS!Kommentera gärna

  • Kommentarer(1)//blogg.ovedanielsson.se/#post725