Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Arkitekttävling för områdena kring Stadsparken

November 2012Skapad av Ove Danielsson tor, november 22, 2012 16:55:40

Vad kommer att hända med verkstadsområdet i Askersund? Många väntar med spänning på förslag och planer. Det finns stora förväntningar. Vad jag förstår så finns det en del saker i marken inom området som inte borde vara där. Det gör planeringsarbetet ännu lite knepigare. Men det går väl alltid att göra parkeringsplatser på sådan mark.

Tre borgerliga partier, moderaterna, centerpartiet och kristdemokraterna, har i en motion till fullmäktige föreslagit en arkitekttävling för områdena Strandparken och kvarteret Verkstaden.

Huvuddelen av uppdraget ska vara detaljutformning av skolgården som en integrerad del av Strandparken. Skolgården kommer att bli en del av Strandparken när nya skolan står färdig. Tävlingen ska även omfatta en principiell utformning av området mot kvarteret Verkstaden.

De tre borgerliga partierna menar att en arkitekttävling skulle bli pricken över i på Askersunds satsning på skola och kultur i samklang med stadsutveckling. Samtidigt som kommunen kan hitta de bästa lösningarna för barn och ungdomars behov.

Vyn från Sjötullsgatan har förändrats sedan delar av Askersundsverken rivits bort. Nu syns vattnet från båda håll av gatan.

En del politiker anser dock att arkitekttävlingar inte är bästa sättet att nå framgångar i planeringen. Samma är det med en del arkiteketer. Vi får se vad som händer…

PS! Kommentera gärna. Det skulle vara intressant

  • Kommentarer(3)//blogg.ovedanielsson.se/#post731