Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Calill Ohlson, m, lämnar posten som oppositionsråd

December 2012Skapad av Ove Danielsson ons, december 05, 2012 10:00:45

Moderata oppositionsrådet i Askersund, Calill Ohlson, lämnar sitt uppdrag i kommunen den 1 mars. Hon lämnade in sin uppsägning för en stund sedan. Onsdag förmiddag.

-Jag har varit kommunalråd i tio år. Det har varit en intensiv tid med många beslut, stora förändringar och investeringar, säger Calill, och fortsätter

-Vill också framföra mitt tack för allt gott samarbete jag har haft med den politiska ledningen i kommunen och styrelsen i Moderaterna men även med grannpartier och politiker runt om i Sydnärke. Jag vill även tacka alla duktiga tjänstemän som alltid har ställt upp och bollat idéer och svar på frågor.

-Tack också för alla intressanta samtal jag har fått av medlemmar och medborgare runt om. Ni har varit till stort stöd under åren men också viktiga samtalspartners för att fatta goda beslut, betonar hon.

Calill Ohlson kommer att ha kvar några uppdrag och sitta kvar i kommunfullmäktige framöver. Ärendet är lämnat till valberedningen som kommer att fatta beslut under januari 2013. Ordförande i moderaternas valberedning är Björn Dieker. Det blir spännande att följa vem som tar över efter.

Namn som dyker för att ta över efter Calill Ohlson är Caroline Dieker, som nu sitter i fullmäktige, och Per-Olof Thulin, vice ordförande i kommunrevisionen. Det finns säkert andra också. Vi får se…

Caroline Dieker

Per-Olof Thulin

Har haft mycket med oppositionsrådet Ohlson att göra som journalist under årens lopp. Det har varit trevliga möten, även om vi haft olika roller. Calill är inte mycket för långbänkar. Det ska hända saker snabbt. Hon brukar vara ivrig. Och det är ju inte alla politiker kända för.

Vi har också haft en del gemensamt när det gäller kulturarrangemang. Hon var med och startade Askersunds jubileumsförening. Calill såg till att jag kom med där inför 350 –årsjubileet. Nu är vi på gång med en sommarutställning om Askersundsmålaren Hjalmar Trafvenfelt, där Calill har varit en av de drivande genom Konstföreningen. Jag kan räkna upp fler saker när det gäller Calill och kultur men det får räcka så här långt.

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post744