Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Önskemål om en konstgräsplan

December 2012Skapad av Ove Danielsson ons, december 19, 2012 09:13:16

Fotbollsgrytan i Hammar används inte längre av klubbarna och Hammars IF finns inte längre. Men det är en tidig vårplan som användes flitigt när det begav sig.

Anlägg en arena med konstgräs i Askersund. Det är ett önskemål från en ung medborgare i kommunen, som förmodligen också alla fotbollsspelare kan ställa sig bakom. Det skulle förlänga säsongen och avlasta hallarna under större delen av året. Konstgräs är också ett önskemål från kultur-och fritidsförvaltningen.

Problemet är att det saknas pengar till en konstgräsplan. Enligt svaret som den unga medborgaren fått är det väldigt dyrt och att kommunen har nog jobbigt att få ihop ekonomin utan en konstgräsplan. Det är så mycket annat som kostar pengar. Inget roligt svar för fotbollsspelarna, men det finns ett löfte om att ta upp frågan igen så fort det finns pengar i den kommunala plånboken.

Som aktiv fotbollspelare under många år, var vårplanerna rena eländet. Tala om att gräva djupt i den närkiska myllan. Gamla IP i Askersund var inte den bästa. Rena leråkern ut mot stora vägen. Så här i efterhand kan jag konstatera att man borde ha ställt in en del vårmatcher och lottat resultatet. Det hade varit mera givande än att hasa runt i lera och blötan. Men så får man inte göra när det gäller seriespel.

På gamla IP var vårplanen besvärligast ner mot stora vägen. Det gällde att vinna slantsinglingen för att få börja åt rätt håll och få in några mål. I när orken tröt i leran var det svårare att få in några bollar i motståndarmålet.

De flesta planerna var besvärliga på våren. Men det fanns ett undantag, fotbollsplanen i Hammar. Den var snabbt klar på våren och där spelades också många matcher. Vet inte vilket underlag den planen vilar på?

Tyvärr spelas sällan några matcher där i dag. Hammars IF har gått i graven för länge sedan.

Bild från en vårmatch i Laxå. Pelle Johansson är målvakt. Största jobbet efter den här matchen var att tvätta spelartröjorna. Och vi i IFK spelade i vitt. Bara det.

På sikt kommer det säkert en konstgräsplan även i Askersund. Det är tidens gång och det finns många som vill spela fotboll. Frågan är bara hur länge det dröjer? Förslaget kom från en mycket ung medborgare, som säkert er fram mot fotbollsspel året om. Förslagsställaren fick också beröm av ansvariga i kommunen för engagemanget. Bara det bådar gott.

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post753