Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

God Jul alla bloggläsare

December 2012Skapad av Ove Danielsson sön, december 23, 2012 15:45:57

Stöökagatan 17, Calstens gård från sovrumsfönstret.

Ber att få önska alla bloggläsare en riktigt GOD JUL. Och alla andra för den delen också. Jag är inte sniken med sådant.

Kul att så många läser bloggen. Det var inget som jag räknande med från början, utan mera ett sätt att hålla igång fingrar och huvud när jag slutade som journalist. Men visst är det roligt och det är inte utan att jag är lite stolt också. Trodde det var slut med skrivandet när jag slutade på tidningen.

Julen förr oss i familjen blir lite annorlunda i år. Det är första gången på 40 år som vi firar jul i en lägenhet. Och till på köpet mitt i stan. Det har varit lite knepigt att få till julbelysningen och alla sladdar. I huset där vi bodde tidigare var allt uppmärkt och gjort i en handvändning. Vi trivs i lägenheten vid Stöökagatan och jag tror det blir riktigt bra. Skinkan, Janssons och glöggen kan inte smaka annorlunda i en lägenhet. Ungarna och barnbarnen kommer också. Det blir trevligt. Nästa år åker de till svärföräldrar på julafton. Så har vi det. Folk ska inte behöva vistas i bil på väg till någon hela julaftonskvällen. Det räcker med ett ställe.

Så här i jultid kan man läsa om folks barndomsminnen från julafton. Många trevliga och intressanta berättelse. Tyvärr kan jag inte bjuda på något sådant och det är mycket enkelt att förklara. Jag minns helt enkelt inte mer än enstaka detaljer från min barndom. Det jag minns är att vi hade fullt upp att få till det till jul i den lilla röda stuga vid sjön full med ungar. Men jag beklagar mej inte. Prylar och pengar är inte allt. Lite avundsjuk är jag dock på alla som kan berätta detaljrikt om sina jular. Det vore kul att kunna berätta det för barnbarnen. Förmodligen beror glömskan på att det inte hände något särskilt. Har läst i en bok skriven av en klok person att det kan vara så. Och jag tror på honom. Livet rullade på i stugan som vanligt. Helger var inga stora saker för oss.

För att kompensera min minnesluckor har jag plockat med lite gamla bilder-och en del nya- som får de flesta att minnas snö och kyla som hör julen till. En del av bilderna kommer från vännen Leif Linus stora bildarkiv, som för övrigt ska filmvisning i Folkets hus den 27 december från kolmilan i Tived.

Farfarsbacken vid Gårdsjögatan

Från Bastedalen

Strandparken

PS! Kommentera gärna. Det skulle vara trevligt

  • Kommentarer(3)//blogg.ovedanielsson.se/#post755