Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Nostalgiträff om bandyn i Askersund

December 2012Skapad av Ove Danielsson sön, december 30, 2012 23:00:23

Svante Eriksson, en av IFK:s storspelare i bandy med landslagsuppdrag

Just nu finns en nostalgiutställning om IFK Askersunds bandy i biblioteket som jag har varit lite inblandad i. Den kommer att finnas några veckor framåt. Utställningen består av bilder, bandyprylar och en pokal. Intresset för bandy var stort i Askersund när det begav sig. Säkert mins många de allsvenska matcherna på gamla IP. Publikrekordet var lite över 4 000 i en 2-2 match mot Örebro SK 1956.

Lördagen den 12 januari klockan 11, blir det en bandyträff dit alla intresserade är välkomna. Det blir bandysnack. Förhoppningsvis finns några gamla spelare med också. Det är bara att slinka in.Kanske någon har klipp, bilder eller andra minnen från glansåren är det bara att dyka upp och medverka. Det går också bra att bara komma och lyssna och snacka bandy. Vännen Leif Linus har också lovat att kolla över sitt arkiv och titta vilka bandyfilmer som finns där. Det blir säkert en intressant förmiddag.

Publikbild från gamla IP.

I dag finns det ingen bandy inom IFK, precis som för många andra bandyklubbar som saknar konstis. Sektionen är lagd på is…

  • Kommentarer(7)//blogg.ovedanielsson.se/#post759