Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Erics 60-talsbilder

Januari 2013Skapad av Ove Danielsson fre, januari 11, 2013 23:15:07

Sundsbrogatan 6 april 1963. I förgrunden syns Anhérs skylt. De gamla husen utmed har rivits för att ge plats åt HSB-huset

Bild: Eric Englund

Bild: Eric Englund

Vännen Eric Englund i Askersund var och är en flitig fotograf. Brukar få några intressanta bilder av honom ibland. Som alltid när det gäller negativ och gammal fotografier tar det sin tid att få in materialet i datorn. Men Eric jobbar på det. Och säkert kan jag få flera bilder av honom att visa upp. Eric förfogar över en bildskatt.

Det fina med Erics bilder är att han har en perfekt ordning på allt. Vilken dag, vilket år och klockslag. Bättre än så kan det inte bli. Själv har jag varit ibland varit en slarver med den viktig data. Har mest varit intresserad av själva bilden.

Innergård intill Sundsbrogatan 1963. I dag finns Italia i huset i bakgrunden.

Bild :Eric Englund

Det betyder också att jag ibland får leta. Vet att materialet finns, men var? Flytten från hus till lägenhet har inte underlättat saken. Men som tur finns Eric, Leif Linus och Anders Foglander. De har ordning på grejerna.

Ett barnbarn till mej brukar säga att ”du måste skaffa dej ett register morfar”. Frågan är då vem som ska föra in text och bilder i registret? Som tur är har jag ganska bra minne fortfarande för detaljer, händelser och samtal med folk. Det lever jag ett tag till på i mitt skrivande.

  • Kommentarer(1)//blogg.ovedanielsson.se/#post765