Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Tillbaka på nätet

Januari 2013Skapad av Ove Danielsson mån, januari 14, 2013 18:46:48

Nyårsnatten 2007 lämnade jag Nerikes-Allehanda i Askersund efter 30 år. Fick pension några månader tidigare på året men jobbade kvar till årsskiftet. Tackade för mej i tidningen med en fundering om att vi kanske ses och hörs någon gång. Räknade med att det var slut med skrivandet, som hade fyllt halva mitt liv. Men så blev det inte. Nu är jag tillbaka på NA genom en blogg som jag sysslat med helt privat i några år. Tror aldrig jag hade läst en blogg innan jag slutade på tidningen, om det är något att skryta med. Jag hade fullt upp med mitt och jobbet på redaktionen .

Anledningen till att jag nu är tillbaka är mycket enkel. Fick en förfrågan när jag träffade på folk från NA av en tillfällighet utanför Torghallen i Askersund för några månader sedan. De var i Askersund för att prata med askersundarna om tidningens nysatsning och förändringar. Skriver ändå en del bloggar så varför inte låta texter och bilder också gå i min gamla tidning om någon vill läsa. Så resonerade jag. Och så blev det.

Efter tiden på NA var det en tidigare arbetskamrat som ville ha några kåserier i Askersunds PR-tidning , ”Bo i Askersund”. Det blev fyra. Arbetskamraten uppmanade mej också att börja skriva på en blogg. Jag är inget tekniskt geni, så hon ordande också att det blev en blogg. Lite senare fixade grannens pojke en hemsida. Och på den vägen är det.

Jag är ingen nyhetsjägare längre och tänker inte ta jobbet från någon aktiv journalist. Klart jag springer på en riktigt bra nyhet så brukar jag skriva och koppla ihop det med något från gamla tider i Askersund. Både personer och miljöer. Så får det bli även i fortsättningen. Ämnena kan var mycket skiftande. Ofta med bilder från vännen Leif Linus. Det verkar som om askersundarna gillar det. Vi har haft några bildvisningar ihop och det har också lockat mycket folk. Nostalgi blandat med en del färska saker är alltid gångbart. Trodde bara att mina närmaste skulle läsa min enkla blogg när jag började skriva, men till min förvåning kan jag se på sifferverket att många läser. Och kommenterar. Det är förstås extra trevligt.

Klart det blir lite spännande att se hur NA-läsarna tar det hela. Men jag tar chansen. De flesta i Askersund känner mej sedan tidigare. Bloggskrivandet är heller inte riktig detsamma som det daglig ”grovjobbet” på en tidningsredaktion. Kanske någon frågar sig varför i all fridens namn jag är tillbaka, medan någon förhoppningsvis tycker det trevligt. Vi får se…

Bloggen här på hemsidan kommer att gå som vanligt. Jag har en massa inbjudna vänner som jag inte kan svika. Bloggarna får gå på båda ställena. Hur det blir framöver återstår att se. Sökmöjligheterna på NA.se är bättre. Något som jag saknat. Och en del bloggar från den första tiden för tre fyra-år sedan kommer jag att plocka över. På den tiden var det inte så många som hade hittat bloggen.

  • Kommentarer(6)//blogg.ovedanielsson.se/#post767