Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

KLaddet på Stapelängen ska bort

Februari 2013Skapad av Ove Danielsson tis, februari 26, 2013 23:28:33

Stapelängen nedanför Landskyrkan i Askersund brukar bli kladdig och kletig vid regnväder. Och det är inte så konstig. Trafik och parkeringsområdet saknar asfalt. Ibland krävs det stövlar för att ta sig fram på Stapelängen när det regnar. Ändå har det gjorts satsningar med citycamping och en ny sevicebyggnad som lockar mycket folk.

Nu vill socialdemokraternas Solveig Samuelsson få en ändring på det kladdiga området med asfaltbeläggning. Hon vill också att det sätts upp attraktiva försäljningsbodar längst med vattnet vid Stapelängen. På det viset skulle det bli ett levande gångstråk på båda sidor av hamnen anser hon.

En detaljplan för området är på gång och i den kanske sossekvinnan Samuelsson blir bönhörd. Hon vill också att kommunen satsar på en långtidsparkering vid Hagaparkeringen. Det handlar då om platser för båtägare och resenärer som är borta från stan en längre tid. Naturligtvis skulle de få betala en liten avgift för servicen. Tekniska nämnden anser dock att behovet av långtidsparkering är uppfyllt söder om gamla stationshuset. Men skulle det köra ihop sig så kan Hagaparkeringen bli aktuell som långtidsparkering.

Bilder från Stapelängen 1959. Fredriksson, Sigge Karlsson och Julius Andersson.

När det gäller namnet Stapelängen så trodde jag tidigare att det hörde ihop med alla massavedstaplar som låg där en gång i tiden. Men där var jag ute och seglade. Vännen och hembygdskännaren Bengt Willén visste bättre. Han berättade att namnet kommer från en klockstapel som fanns vid den gamla träkyrkan som brann ner på 1600-talet. Tur att det finns folk som är kunniga och kan forska fram fakta.

Ove Danielsson

  • Kommentarer(0)//blogg.ovedanielsson.se/#post795