Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

Två meter vid sidan om lagen

Mars 2013Skapad av Ove Danielsson ons, mars 06, 2013 16:50:12

Jag har hamnat två meter på sidan om lagen. Lagen säger 10 meter och jag uppnådde bara åtta. Det känns lite tungt och särskilt då för plånboken. Men den blir samtidigt lättare och det är alltid en tröst.

Ett enkelt råd till alla som kommer till Askersund med bil vill jag dock meddela. Ta med måttband eller tumstock. Annars kan det gå som för mej. Fick 800 kronor i böter därför att jag missat parkeringsreglerna med två meter från ett gatuhörn vid Lilla Bergsgatan-Stöökagatan för några dagar sedan. Alternativet är att ställa bilen så långt från ett gatuhörn som möjligt, eller också på torget där det fodras parkeringsbrickor. Om det nu finns någon parkering.

Jag bor med adress Stöökagatan och är ibland tvingad att parkera bilen vid gatan för på-och avlastning. Normalt har jag bilen i ett garage och står aldrig parkerad där. Just nu är det ganska rörigt på gatorna där jag bor, eftersom delar av Stora Bergsgatan är avstängd.

Blev mycket snopen när jag såg böteslappen på rutan, när det hängde på några meter. Trodde själv att jag stod rätt, men som nämnts mätta jag aldrig ut avståndet. Vakterna som gjorde jobbet har förhoppningsvis lagt ner stor möda för att mätningen ska bli rätt. Det handlade ändå om två meter…

Blev lite sur och grinig när jag såg lappen. 800 kronor till ingen nytta är lite surt. Tog kontakt med ansvariga i Askersund. Fick också ett snabbt och bra svar. Min undran var hur mätningarna går till och från vilka punkter de görs. Personligen tycker jag det skulle vara jättesvårt som gatorna ser ut i dag. Jag har fått svaret. Kommunen har anlitat en firma som heter G4s. Svaret är:” de mäter med rödlaser och mäter från trottorkant från korsande gata”. Och den metoden är hundraprocentig kan jag förstå.

Har inga som helst planer att gå vidare med ärendet. Sådant är meningslöst har jag förstått. Och vakternas laser går alltid rätt och mätningarna görs alltid från rätt ställe. Som journalist träffade jag en av de första parkeringsvakterna som kommunen anlitade. Han åkte också runt till några småort som höll på att avfolkas. Sa till honom att det var helt onödigt. Där borde bilisterna ha en tia på vindrutan istället för en böteslapp. Det skulle locka folk. Vakten nappade inte på min idé.

Kanske det här låter lite grinigt och raljant. Men jag har mina funderingar och då särskilt när det gäller stora arrangemang i Askersund, som marknader och en del annat. Där kommer det att bli många 800-hundringar.

Korsningen Lilla Bergsgatan-Stöökagatan för ett antal år sedan. Och med hästar gick aldrig att felparkera.

Lilla Bergsgatan i början av 1900-talet. Personerna på bilden passerar just Stöökagatan. Parkeringen i det hörnet kostade mej 800 kronor häromdagen. Lite surt men personalen i G4s använde laser. Men från vilken punkt vet jag inte...

Ove Danielsson

  • Kommentarer(1)//blogg.ovedanielsson.se/#post801