Oves Blogg

Oves Blogg

Länk till hemsidan:ovedanielsson.se

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

KKC inget bekämpningsmedel

Mars 2013Skapad av Ove Danielsson sön, mars 17, 2013 18:26:26

När Askersunds nya Kunskap-och kulturcentrum (KKC) står klart om något eller några år, kommer det att ske många stora förändringar i den kommunala verksamheten. KKC kommer att lösa upp många knutar enligt de kommunala handlingarna. Till och med kommunens matorganisation.

Namnet KKC är benämningen på nybygget bland politiker och tjänstemän. Det skulle bli för jobbigt att säga Kunskap-och kulturcentrum hela tiden. Men folk i allmänhet vet inte vad KKC står får. Någon trodde att det var ett bekämpningsmedel.

Byggnaden kommer förutom skollokaler att inrymma, bibliotek, bio, teaterlokaler , lokaler till konserter och konferenser, för att nu nämna något. Det nya KKC kommer, när alla beslut är klara, placeras på mark där Sjöängsskolan ingår i dag. Skolbyggnaderna söder om gång –och cykelvägen (nygamla Sundsbrogatan)-kommer att rivas. Hur det blir med tegelbyggnaderna vid Sjöängsskolan är ännu oklart. Förhoppningen är att nya KKC ska bli en stor mötesplats för alla askersundare.

Snart ett minne blott. Sjöängsskolan

Sundsbrogatan ska öppnas igen när nya KKC är färdigt. Så här såg det ut förr, innan Sjöängsskolan byggdes.

Och så till maten. Den kommunala kostorganisationen har utredds ett antal gånger. Nu har kommunen kommit fram till att det ska finnas tre tillagningskök. De ska finnas i Askersund, Åsbro och Hammar. Men det kommer att dröja lite. Första ska Hammars skola byggas om och sedan handlar det om nybygget i Askersund KKC. Miljöpartiet är dock inte riktigt med på tåget när det gäller den nya kostorganisationen. Partiet vill ha mera kött på benen som det brukar heta och har också lämnat in en reservation. Istället för tre kök, finns det en önskan om flera tillagningskök hos reservanten. Sammanfattningsvis handlar det om att spara pengar genom samordning av köken.

I den utredning som gjorts handlar ett stycke om vad som är hel-och halvfabrikat som jag fastnat för. Gränsdragningen verkar vara mycket svår. Man har ändå kommit fram till att välja en så oberedd och naturlig råvara som möjligt utan att gå till överdrift. Utredaren betonar att det naturligtvis inte innebär att kommunen tar in hela kor till styckning i köken eller använder opastöriserad mjölk.

Ove Danielsson

  • Kommentarer(1)//blogg.ovedanielsson.se/#post811